Έλληνες φοιτητές δημιούργησαν εφαρμογή που «μεταφράζει» στη στιγμή το κλάμα του μωρού!

Σκοπός τους να βοηθήσουν τους γονείς να ανταποκρίνονται πιο άμεσα και αποτελεσματικά στις ανάγκες του.


Φανταστείτε μια εφαρμογή κινητού που αποκρυπτογραφεί το κλάμα του μωρού μας σε πραγματικό χρόνο, επιτρέποντάς μας να καλύπτουμε στη στιγμή τις ανάγκες του και να το ηρεμούμε. Αυτό το σενάριο δεν ανήκει στο μέλλον, αλλά έχει γίνει ήδη πραγματικότητα και μάλιστα από Έλληνες φοιτητές: την ομάδα iCry2Talk του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Η ομώνυμη εφαρμογή (iCry2Talk) που δημιούργησε το ΑΠΘ, μια χαμηλού κόστους πρόταση μη επεμβατικής, έξυπνης διεπαφής ανάμεσα στο μωρό και το γονέα, χρησιμοποιώντας τις λεγόμενες τεχνικές βαθιάς μηχανικής μάθησης (Deep Machine Learning) «μεταφράζει» σε πραγματικό χρόνο την αιτία του κλάματος του μωρού, απεικονίζοντας το αποτέλεσμα σε μορφή κειμένου, εικόνας και φωνής.

Αναμένεται να αναδειχθεί σε πολύτιμο εργαλείο, ιδιαίτερα για νέους και άπειρους γονείς, οι οποίοι θα είναι πλέον σε θέση να ανταποκρίνονται άμεσα και αποτελεσματικά στις ανάγκες του μωρού τους, χωρίς να αναζητούν την κατάλληλη λύση διά της δοκιμής και του λάθους.

Όχι παράξενα, η iCry2Talk έγινε το εισιτήριο των Ελλήνων φοιτητών για τον Παγκόσμιο Τελικό του διαγωνισμού της Microsoft «Imagine Cup 2018», που θα γίνει στο τέλος Ιουλίου στο Σιάτλ των ΗΠΑ.

Η ομάδα iCry2Talk αποτελείται από τους προπτυχιακούς φοιτητές του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΤΗΜΜΥ) του ΑΠΘ Ανδρέα Λουτζίδη, Αναστασία Ντράχα και Ιάσονα Χατζηκώστα και τον καθηγητή Λεόντιο Χατζηλεοντιάδη. 

Περισσότερες πληροφορίες για την εφαρμογή θα βρείτε εδώ.

Share

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΕΜΕΙΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *