Ένας λόγος για να ενδώσετε στο co-sleeping

Γιατί το συνιστά μια οικογενειακή θεραπεύτρια;

Tο παιδί σας, παρόλο που έχει συμπληρώσει προ πολλού τους πρώτους μήνες της ζωής του, κάποιες νύχτες συνεχίζει τα συστηματικά νυχτερινά εγερτήρια, με αποτέλεσμα την επόμενη ημέρα να σέρνεστε από την κούραση – και να αναρωτιέστε τι φταίει. Πού αποδίδει αυτή τη συμπεριφορά η Angela Pruess, οικογενειακή θεραπεύτρια, και τι συμβουλεύει για να την αντιμετωπίσετε;

«Τα μωρά και τα μικρά παιδιά θέλουν να νιώθουν ασφαλή και στη διάρκεια της νύχτας. Η ανάγκη τους για ασφάλεια και εγγύτητα δεν σταματά όταν κλείνουν τα φώτα. Ένας πιθανός λόγος που δυσκολεύονται, λοιπόν, να αποκοιμηθούν και να συνεχίσουν να κοιμούνται είναι, απλά, ο φόβος της μοναξιάς».

«Αν λοιπόν το παιδί σας θέλει να μοιραστεί το ίδιο κρεβάτι ή δωμάτιο μαζί σας, δεν πειράζει να του το επιτρέψετε. Δεν είναι παράξενο ή ασυνήθιστο να θέλει να βρίσκεται κοντά σας», προσθέτει η ειδικός και συμπληρώνει: «Πολλές οικογένειες σε ολόκληρο τον κόσμο κοιμούνται σε κοινά κρεβάτια ή κοινά δωμάτια».

Αν μάλιστα το παιδί είναι ακόμα μωρό, το co-sleeping έχει ένα ακόμα πλεονέκτημα: «Δεν χρειάζεται να ξυπνάτε και να πηγαίνετε κοντά του για να το σηκώσετε, έτσι και οι δύο κοιμάστε ανενόχλητοι σε όλη τη διάρκεια της νύχτας. Βεβαιωθείτε φυσικά, αν μοιραστείτε το ίδιο κρεβάτι, ότι το κάνετε με απόλυτη ασφάλεια».

 

Share

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Αγαπητή νέα μαμά, καλώς ήρθες σε έναν κόσμο πιο τρομακτικό και πιο όμορφο από όσο θα μπορούσες να φανταστείς»
«Αγαπητή νέα μαμά, καλώς ήρθες σε έναν κόσμο πιο τρομακτικό και πιο όμορφο από όσο θα μπορούσες να φανταστείς»

Μια φανταστική επιστολή προς όλες τις πανικόβλητες γυναίκες που μόλις πήραν στο σπίτι τους το νεογέννητο μωρό τους απευθύνει η μπλόγκερ Mary Katherine Backstrom στην παρακάτω ανάρτησή της στο Facebook.

ΕΜΕΙΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *