Ένα θεραπευτικό αγρόκτημα για τον αυτισμό στην Αττική

Μάθετε τα πάντα για αυτό στην πολυθεματική εκδήλωση που διοργανώνεται την Κυριακή 30/9 στον πολυχώρο Myrtillo στους Αμπελόκηπους.

Αν είστε γονείς ή εκπαιδευτικοί παιδιών με αυτισμό, ή αν γενικά σας ενδιαφέρει να ενημερωθείτε για τις αναπτυξιακές διαταραχές, μη χάσετε μια πολυθεματική εκδήλωση αυτή την Κυριακή 30/9, 11-18.00, στον πολυχώρο Myrtillo (Τριφυλίας & Λάμψα, πάρκο «Για το παιδί και τον πολιτισμό», Αμπελόκηποι, μετρό Πανόρμου).

Στη διάρκειά της θα έχετε την ευκαιρία να ενημερωθείτε για τον αυτισμό και για τη δημιουργία ενός θεραπευτικού αγροκτήματος μέσα από ομιλίες ειδικών, βιωματικά εργαστήρια, εκπαιδευτικές δράσεις και πολλές άλλες δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους. Πρόκειται για μια διοργάνωση του φιλανθρωπικού, μη κερδοσκοπικού σωματείου «Γη Θεραπαινίς» σε συνεργασία με την Ελληνική Πλατφόρμα για την Ανάπτυξη και στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Βιώσιμη Ευρώπη για Όλους».

Περισσότερα για το αγρόκτημα

Η «Γη Θεραπαινίς» συστάθηκε τον Οκτώβριο του 2017 από γονείς παιδιών με αυτισμό, αλλά και από ανθρώπους που αγαπούν τα άτομα με αναπτυξιακές διαταραχές και τα αντιμετωπίζουν με σεβασμό. Σκοπός του σωματείου είναι η δημιουργία ενός πρότυπου θεραπευτικού αγροκτήματος στην Αττική, όπου ενήλικα άτομα με αυτισμό θα διαβιούν (ξενώνας), θα εκπαιδεύονται και θα εργάζονται στα διάφορα εργαστήριά του.

Μετά τον πρώτο μικρό λαχανόκηπο στην Παιανία, τον οποίο φύτεψαν τα παιδιά του σωματείου με τη βοήθεια εκπαιδευτών, γονιών και εθελοντών και το πρώτο πολιτικό πρόγραμμα καλλιέργειας, η «Γη Θεραπαινίς» προχωρά στη δημιουργία του βασικού της αγροκτήματος στη Μαλακάσα. Με βιολογικές καλλιέργειες, παραδοσιακά προϊόντα, μικρά ζώα και όμορφα φυτώρια.

Περισσότερα για την εκδήλωση εδώ.

Photo by Joanna Nix on Unsplash

Share

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Τι θα φάει το παιδί μου στο σχολείο;»
«Τι θα φάει το παιδί μου στο σχολείο;»

Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής (16/10), διαβάστε τα tips που μας έδωσε η Εβίτα Σιατίτσα, κλινική διαιτολόγος-διατροφολόγος, ειδικά για τη διατροφή στο σχολείο.

ΕΜΕΙΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *