Δημιουργικά Σαββατοκύριακα για παιδιά στον Ελληνικό κόσμο

Από παιδιά προσχολικής ηλικίας μέχρι παιδιά δημοτικού!

Κείμενο:

Νοέμβριος 2017

Σαββατιάτικα εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά προσχολικής ηλικίας με τους γονείς τους.

Οικογενειακά εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά ηλικίας 3-5 ετών, μαζί με τους γονείς τους. Βιωματικές δραστηριότητες με θέματα εμπνευσμένα από τη μυθολογία, την ελληνική διατροφή, το διάστημα και την προϊστορία.

  • Για παιδιά 3-5 ετών
  • Ώρα έναρξης: 11:30 (ώρα προσέλευσης, 30 λεπτά πριν την έναρξη)
  • Διάρκεια προγραμμάτων: 70 λεπτά
  • Κόστος συμμετοχής ανά πρόγραμμα: 8 ευρώ το παιδί, 4 ευρώ ο ενήλικας/συνοδός

Απαραίτητη η κράτηση θέσεων στο τηλ.: 212 254 0000 ή email: [email protected]
Προπώληση εισιτηρίων μέσω viva.gr

Σάββατο 4/11/17

«Μια μέρα με τον Χουμ και την Νταν»

Δύο άνθρωποι από κάποια μακρινή εποχή ανοίγουν τη σπηλιά τους και μας υποδέχονται γύρω από τη φωτιά τους. Ακολουθώντας ίχνη, θα μάθουμε μερικά από τα μυστικά τους. Πώς ζούσαν; Τι έτρωγαν; Υλικά όπως η πέτρα και ο πηλός θα μας βοηθήσουν να ανακαλύψουμε την καθημερινότητά τους.

Ο Χουμ και η Νταν μας υποδέχονται στη καθημερινότητα τους που σήμερα φαντάζει μυθική. Ίχνη ζώων μας οδηγούν στη σπηλιά τους για να ανακαλύψουμε μία εστία, πέτρες, βραχογραφίες, κοχύλια, εργαλεία, καρπούς ή αλλιώς τον τρόπο με τον οποίο ζούσαν ου άνθρωποι στα προϊστορικά χρόνια!

Σάββατο 11/11/17

 «Ο Τζίκης ο Τζιτζίκης»

Καλοκαίρι, τραγούδι, χορός και ξεγνοιασιά… ή μήπως δεν είναι έτσι! Στο δάσος της Ιμεοχώρας, τα Τζιτζίκια έπαψαν να τραγουδούν και να χορεύουν. Ο Τζίκης ο Τζιτζίκης, ένας φοβερός μαέστρος και τενόρος, έχασε τη χορωδία του και ψάχνει να βρει καινούριους φίλους για να τον βοηθήσουν να ξαναφέρει το χορό και το τραγούδι.

«Τι  λέτε παιδιά, μιας και μαζευτήκαμε σήμερα όλοι εδώ δεν γινόμαστε εμείς η καινούργια χορωδία του Τζίκη Τζιτζίκη;» Για να γίνει αυτό: ζεσταίνουμε τις φωνές μας, βάζουμε τον ήχο σε τάξη, ανακαλύπτουμε τις νότες, γνωρίζουμε τα μουσικά όργανα! Με ερέθισμα την ιστορία της χορωδίας των τζιτζικιών, μπαίνουμε σε μελωδικά μονοπάτια και ανακαλύπτουμε τα μυστικά του κόσμου της μουσικής!

Σάββατο 18/11/17

«Καθρέφτη, καθρεφτάκι μου»

Σε κοιτάζω, με κοιτάζεις… Άραγε με ποιον να μοιάζεις; Μαγεμένος ή μη, ο καθρέφτης πάντα κάτι έχει να μας πει! Μέσα από καθρέφτες, αντικείμενα ιδιαίτερα και «μαγικά», γνωρίζουμε τον εαυτό μας αλλά και τους άλλους γύρω μας. Μεταμορφωνόμαστε, πειραματιζόμαστε και με το παιχνίδι εκφραζόμαστε!

Με τη βοήθεια ενός καθρέφτη παιδιά και γονείς μπαίνουν στη διαδικασία να παρατηρήσουν τους εαυτούς τους, να αντιληφθούν τα διαφορετικά ανθρώπινα χαρακτηριστικά αλλά και να συνεργαστούν και να παίξουν ομαδικά. Ο καθρέφτης αυτή τη φορά αποτελεί έμπνευση για παιχνίδι και δημιουργία!

Σάββατο 25/11/17

«Μια σταγόνα ταξιδεύει»

«Γεια σας! Είμαι μία σταγόνα που διαρκώς ταξιδεύει!» Νερό… σύννεφο… πάγος… βροχή… Ακολουθούμε το ταξίδι του νερού μέσα από νερό-ιστορίες, παίζουμε και πειραματιζόμαστε με πρωταγωνιστή το υγρό στοιχείο!

Πειράματα, θεατρικό παιχνίδι και νερό-ιστορίες ταξιδεύουν ενήλικες και παιδιά σε μια σειρά από δραστηριότητες που θα εισάγουν τους μικρότερους σε ένα από τα πιο μαγευτικά φυσικά φαινόμενα, τον κύκλο του νερού!

Κυριακάτικα εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά 5 έως 12 ετών

Κάθε Κυριακή πρωί, από τον Οκτώβριο έως και το Μάιο, πραγματοποιούνται στον «Ελληνικό Κόσμο» εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά 5-12 ετών, τα οποία σχεδιάζονται και εφαρμόζονται από το τμήμα εκπαιδευτικών προγραμμάτων του ΙΜΕ. Στόχος τους είναι η ανάληψη πρωτοβουλίας και η ενεργοποίηση της φαντασίας και της δημιουργικότητας των παιδιών.

Μέσα από το παιχνίδι και τις βιωματικές δραστηριότητες, με οπτικοακουστικά ερεθίσματα, και πάνω από όλα με την ενεργό συμμετοχή, τα παιδιά ανακαλύπτουν, παίζουν, συζητούν και αναπτύσσουν φιλικές σχέσεις σε ένα Κέντρο Πολιτισμού όπου συνυπάρχουν η εκπαίδευση και οι νέες τεχνολογίες.

  • Για παιδιά 5-12 ετών
  • Ώρα έναρξης: 12:30 (ώρα προσέλευσης 30 λεπτά πριν την έναρξη)
  • Διάρκεια προγραμμάτων: 90 λεπτά.
  • Κόστος συμμετοχής: 8,50 ευρώ

Απαραίτητη η κράτηση θέσεων στο τηλ.: 212 254 0000 ή email: [email protected]

Κυριακή 5 Νοεμβρίου  2017

«Ξετυλίγοντας  το κουβάρι της γραφής»

Είναι ανάγκη του ανθρώπου να επικοινωνεί κι έτσι εφηύρε τη γραφή! Μα πολύ πριν βρει μολύβι και χαρτί είχε άλλους τρόπους να εκφραστεί! Σπηλιές, άμμος, πηλός, περγαμηνή μας οδήγησαν στη γραφομηχανή και στον ηλεκτρονικό υπολογιστή. Θα κάνουμε ένα ταξίδι στην ιστορία και την εξέλιξη της γραφής. Θα πειραματιστούμε με παλιούς και νέους και… μελλοντικούς τρόπους γραφής.

Για παιδιά από Γ έως Στ’ δημοτικού

Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017

«Μέτρον άριστον»… και στη διατροφή

Το φαγητό είναι ο φύλακας «άγγελος» του σώματός μας. Γνωρίζουμε, όμως, τι είναι κρυμμένο μέσα στα τρόφιμα; Μαζευόμαστε, λοιπόν, γύρω από το τραπέζι και χρησιμοποιώντας σκεύη και τροφές συνθέτουμε το δικό μας ιδανικό μενού… κυρίως, όμως, ανακαλύπτουμε την αξία της ισορροπημένης διατροφής

Για νήπια και μαθητές έως και  Γ’ δημοτικού

 Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017

«Μάτια δυο, διαστάσεις τρεις, να τος και ο υπολογιστής!»

Οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές είναι μέσα στη ζωή μας. Σε λάπτοπ, τάμπλετ, κινητά… είναι παντού! Από πού ξεκίνησαν όμως όλα; Στο πρόγραμμα αυτό θα αναζητήσουμε μαζί τις ρίζες της τεχνολογίας από τους πρώτους υπολογιστές-δωμάτια, μέχρι και την εικονική πραγματικότητα!

Ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα γεμάτο παιχνίδι και επικοινωνία με σκοπό να ανακαλύψουν τα παιδιά την ιστορία της εξέλιξης των υπολογιστών και της εικονικής πραγματικότητας αλλά και το ρόλο που παίζουν στην ζωή μας. Πως ήταν ο πρώτος υπολογιστής; Αξιοποιούμε ή χρησιμοποιούμε χωρίς σύνεση την τεχνολογία; Μπορούμε να φτιάξουμε με απλό τρόπο γυαλιά εικονικής πραγματικότητας;

Για μαθητές από Γ έως Στ’ δημοτικού

Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017

«Κόκκινη κλωστή δεμένη, στην ανέμη τυλιγμένη, δωσ’ της κλότσους να γυρίσει, παραμύθι ν’ αρχινήσει»

Το βιβλίο του λαϊκού παραμυθιού είναι έτοιμο να ανοίξει και εμείς είμαστε έτοιμοι να τρυπώσουμε μέσα σ’ αυτό, να ζήσουμε σ’ έναν κόσμο μαγικό, ανακαλύπτοντας ήρωες, κατορθώματα, μαγικά αντικείμενα και λέξεις.

Τα λαϊκά παραμύθια, αυτά που γεννήθηκαν χρόνια πίσω στις αυλές και στις πλατείες, ταξίδεψαν μέχρι τις μέρες μας. Ανακαλύπτουμε τους ήρωές τους, τα σύμβολά τους και με τη φαντασία μας δημιουργούμε νέες ιστορίες, νέες εικόνες και νέους ήρωες!

Για νήπια και μαθητές έως και Γ’ δημοτικού

 

Share

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΕΜΕΙΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *