Διαλέγοντας γυαλιά ηλίου για το παιδί

Πότε να πάρει τα πρώτα του γυαλιά και πώς να τα διαλέξετε

Κείμενο:


Τα μάτια του παιδιού είναι πολύ πιο ευαίσθητα από των ενηλίκων και σίγουρα έχουν ανάγκη από προστασία, ιδίως τώρα που αρχίζει να μυρίζει καλοκαίρι και ο ήλιος κυριαρχεί τις περισσότερες ημέρες.

Οι ειδικοί προτείνουν την προστασία των ματιών του παιδιού με γυαλιά ηλίου ήδη από την ηλικία των 12 ή ακόμα και των 6 μηνών. Γεγονός είναι ότι όσο πιο νωρίς ξεκινήσετε να προστατεύετε τα μάτια του παιδιού, τόσο περισσότερο μειωνεται ο κίνδυνος να επηρεαστούν αρνητικά από τις υπεριώδεις ακτινοβολίες του ήλιου.

Φροντίστε να φοράει γυαλιά ηλίου όποτε βγαίνει έξω και αν δεν το συνηθίζετε, φροντίστε να φοράτε κι εσείς γυαλιά για να θέλει να αντιγράψει τη συμπεριφορά σας.

Θα πρέπει, ακόμα, να θυμάστε ότι η ένταση της ακτινοβολίας μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με το περιβάλλον, όπως για παράδειγμα είναι πιο έντονη σε χιονισμένα μέρη γιατί το φως του ήλιου αντανακλάται στο χιόνι. Το ίδιο συμβαίνει στο νερό αλλά και στην άμμο. Επίσης, ακόμα και τις μέρες με συννεφιά, οι κίνδυνοι από την έκθεση στην ακτινοβολία του ήλιου δεν λείπουν, για αυτό χρειάζεται προσοχή.

Προσέξτε επίσης να μην αντιμετωπίσετε τα παιδικά γυαλιά ηλίου ως αξεσουάρ. Ειναι απαραίτητα για την προστασία των ματιών του και για αυτό θα πρέπει να επενδύσετε σε αυτά, αντί να αγοράσετε το πρώτο ζευγάρι που θα έχει χρώματα ή σχέδια που σας αρέσουν από ένα πάγκο στο δρόμο ή από ένα μαγαζί με παιχνίδια. Γυαλιά που δεν πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις ασφαλείας μπορεί να είναι ακόμα πιο επιβλαβή για τα μάτια του παιδιού από ότι να μην φορούσε καθόλου γυαλιά.

Τι να προσέξετε
– αποφύγετε να αγοράσετε από οποιοδήποτε κατάστημα και προτιμήστε ένα εξειδικευμένο κατάστημα οπτικών. Βεβαιωθείτε ότι τα γυαλιά που θα αγοράσετε έχουν σήμα CE
– φροντίστε τα γυαλιά που θα πάρετε να λένε ότι μπλοκάρουν 100% τις ακτίνες UVA και UVB
– βεβαιωθείτε ότι έχουν καλή εφαρμογή και δεν πέφτουν ή στενεύουν το πρόσωπο του παιδιού
– ο σκελετός να είναι από ανθεκτικό ή εύπλαστο υλικό για να αντέξει τη μεταχείρισή του στα χέρια του παιδιού
– να καλύπτουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερη περιοχή γύρω από τα μάτια του
– αφήστε το παιδί να διαλέξει τα γυαλιά που του αρέσουν, ώστε να αυξήσετε τις πιθανότητες να θέλει να τα φοράει και να μην γκρινιάζει.

 

 

Share

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΕΜΕΙΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *