Εκπαιδευτικά εργαστήρια φωτογραφίας για εφήβους στο Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης

Τρεις εβδομάδες δημιουργίας και μάθησης περιμένουν παιδιά ηλικίας 13-16 ετών.

Αν κατοικείτε στη Θεσσαλονίκη και το έφηβο παιδί σας αγαπά τη φωτογραφία, μπορείτε να του δώσετε την ευκαιρία να γνωρίσει καλύτερα αυτή την τέχνη και να εκφράσει τη δημιουργικότητά του μέσα από μια σειρά εκπαιδευτικών εργαστηρίων στη φωτογραφία που διοργανώνει το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης. Απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 13-16 ετών και διαρκούν συνολικά τρεις εβδομάδες.

Συγκεκριμένα:

-Στο πρώτο εργαστήριο, με εισηγητή τον φωτογράφο Στέφανο Τσακίρη, οι έφηβοι θα εκπαιδευτούν στην τέχνη της φωτογραφίας μέσα από μια σειρά παιχνιδιών και πρακτικών δραστηριοτήτων. Θα μάθουν για τις λειτουργίες της φωτογραφικής μηχανής, τις ιδιότητες του φωτός, τη σύνθεση της εικόνας, αναλύοντας έννοιες όπως κάδρο, οπτική γωνία, αποφασιστική στιγμή, ενώ θα ασχοληθούν με τις βασικές αρχές της φωτογραφικής τεχνικής. Από 18/6 έως 22/6, 11:00-14:00.

-Το δεύτερο εργαστήριο, με εισηγήτρια τη φωτογράφο Άρτεμη Πυρπύλη, αφορά έννοιες όπως φωτοειδησεογραφία, φωτογραφία δρόμου, πορτραίτο, προσωπική φωτογραφία. Μέσα από μια σειρά πρακτικών, αλλά και θεωρητικών μαθημάτων, οι έφηβοι θα διερευνήσουν τη σχέση αντικειμενικότητας/υποκειμενικότητας στη φωτογραφία, θα κατανοήσουν την αφηγηματική και εκφραστική δυνατότητα της προσωπικής φωτογραφίας και θα δημιουργήσουν το δικό τους φωτογραφικό ημερολόγιο. Από 25/6 έως 29/6, 11:00-14:00.

-Φέτος, για πρώτη φορά, διοργανώνεται και τρίτο εργαστήριο, με εισηγήτρια τη φωτογράφο Αναστασία Βλαχάκη. Στο πλαίσιο της έκθεσης [selfimages] που παρουσιάζεται στον χώρο του ΜΦΘ, οι έφηβοι μέσα από διαφορετικές τεχνικές της φωτογραφίας θα ανακαλύψουν πώς το αυτοπορτραίτο μπορεί να γίνει ένα βιωματικό παιχνίδι. Θα εξερευνήσουν τη σημασία του να χρησιμοποιούν το ίδιο τους το σώμα μπροστά από την κάμερα, μαθαίνοντας πολλά για αυτό και για τον εαυτό τους, μέσα από την παρατήρηση. Από 2/7 έως 6/7, 11:00 – 14:00.

Το πρώτο και το δεύτερο εργαστήριο λειτουργούν αυτόνομα, αλλά και συνδυαστικά. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή στο τρίτο εργαστήριο είναι η παρακολούθηση του πρώτου.

Κόστος συμμετοχής: 30 ευρώ/άτομο για το πρώτο και το δεύτερο εργαστήριο και 40 ευρώ/άτομο για το τρίτο εργαστήριο. Ισχύει έκπτωση 10% για τα αδέλφια και για όποιον θελήσει να παρακολουθήσει και τα τρία εργαστήρια.

Δηλώσεις συμμετοχής και για τα τρία εργαστήρια μέχρι και την Πέμπτη 14 Ιουνίου.  Απαραίτητη προϋπόθεση είναι οι συμμετέχοντες να έχουν τη δική τους ψηφιακή φωτογραφική μηχανή.

Πληροφορίες – δηλώσεις συμμετοχής: Έλλη Τσίνογλου (τηλ. 2310.566716, [email protected]).

Share

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΕΜΕΙΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *