Η Γοργόνα Γοργονίτσα… στο Κουκλόσπιτο «Πράσσειν Άλογα»

Ελάτε στο μαγικό κόσμο του βυθού της Γοργονίτσας!

Κείμενο:

Το Σάββατο  11 Νοεμβρίου, στις 18:30 η ομάδα Εικαστικού Θεάτρου Κούκλας «Πράσσειν Άλογα» και η «Γοργόνα, Γοργονίτσα», σας περιμένουν στο Κουκλόσπιτό τους!

Εμπνευσμένη από το παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν «Η μικρή Γοργόνα»,  η παράσταση μαγεύει τα παιδιά και γοητεύει τους ενήλικες, με το ατμοσφαιρικό, ευφάνταστο σκηνικό της, τη μουσική και τη δραματουργική της σύνθεση. Οι κούκλες, που ξεχωρίζουν για τη ζωντάνια και το εικαστικό τους ενδιαφέρον, συμπράττουν μοναδικά με την ηθοποιό, Εμμανουέλα Καποκάκη, και όλοι μαζί μας παρασύρουν σε μια παραμυθένια βουτιά στο μαγικό κόσμο του βυθού της Γοργονίτσας!

Η ιστορία:

Η παράσταση περιγράφει τη σχέση της μικρής Γοργόνας με τον Πρίγκιπα. H βαθιά αγάπη που νιώθει η Γοργόνα για τον Πρίγκιπα την κάνει να λάμψει σαν φεγγάρι. Συνδετικός κρίκος μαζί του είναι ένα ζευγάρι παπούτσια. Τα παπούτσια στην αρχή είναι ενωμένα σαν βάρκα του Πρίγκιπα και στη συνέχεια κομματιάζονται σε ένα ναυάγιο, για να γίνουν τα δύο παπούτσια που η Γοργόνα θα κρατήσει ως ενθύμιο. Όταν αποκτήσει πόδια θα τα φορέσει και θα γίνουν το όχημα στο ταξίδι της!

Στο τέλος της παράστασης γίνεται παρουσίαση της κάθε κούκλας καθώς και συζήτηση με τα παιδιά για τις κούκλες και το μήνυμα της αγάπης και της αυτοθυσίας που προβάλλεται.

        

Σκηνοθεσία, σκηνογραφία, performance: Εμμανουέλα Καποκάκη

Μουσική: Κώστας Μπεβεράτος

Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017 ,18:30

Κουκλόσπιτο «Πράσσειν Άλογα», Β. Βουλγαροκτόνου 60, Νεάπολη, Αθήνα

Διάρκεια: 1 ώρα

Ηλικία: παιδιά άνω των 3 ετών αλλά και ενήλικες

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: 210 6428 769,  693 2628305

Απαραίτητη η κράτηση θέσεων!

Τιμή εισιτηρίου:  6 ευρώ

ΕΝΑΛΛΑΣΟΜΕΝΟ ΡΕΠΕΡΤΟΡΙΟ στο ΚΟΥΚΛΟΣΠΙΤΟ!

Μαμά μου, ΜΟΥ! – Μια τρυφερή και ευφάνταστη παράσταση που εξοικειώνει τα παιδιά με τον αποχωρισμό από την μαμά τους για να εργαστεί. Ακολουθεί βιωματικό εργαστήριο με γονείς και παιδιά (για παιδιά από 2 έως 6 ετών με τους γονείς τους).

Ο Χιονάνθρωπος που δεν ήθελε να λιώσει – Παράσταση για τον Κύκλο του Νερού με αφορμή την ιστορία του Μάνου Κοντολέων. Παρουσιάζει τη σχέση του ανθρώπου με το νερό μέσα από ένα αγόρι και ένα χιονάνθρωπο στο πέρασμα των εποχών και των χρόνων (για παιδιά από 2 έως 8 ετών με τους γονείς τους).

Γοργόνα, Γοργονίτσα – Η παράσταση είναι εμπνευσμένη από το γνωστό παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Η μικρή γοργόνα μέσα από τη βαθιά αγάπη που θα νιώσει για τον πρίγκιπά της, θα λάμψει σαν φεγγάρι (για παιδιά από 3 χρονών και ενήλικες).

Ο Ζαχαροζυμωμένος – Βασισμένο στο παραδοσιακό παραμύθι της Μάνης, σε απόδοση Αθηνάς Μπίνιου. Η Ταρώ πλάθει τον ιδανικό σύντροφο αλλά μόνο μέσα από τις δυσκολίες της ζωής θα καταφέρουν να δημιουργήσουν την δική τους ευτυχισμένη οικογένεια (για παιδιά από 5 χρονών και ενήλικες).

Η Γαϊδουρώ – Μια παραχαϊδεμένη πριγκιποπούλα, από την απληστία της, θα μεταμορφωθεί σε πανάσχημη Γαϊδουρώ. Θα λυτρωθεί μόνο όταν μάθει να αγαπάει, να προσφέρεται και να συγχωρεί. Ο «μύθος» του Σαρλ Περώ σχολιάζει την υπεραπαιτητικότητα του παιδιού (για παιδιά από 3 χρονών και ενήλικες).

 

 

Share

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΕΜΕΙΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *