Η πρώτη επαφή των παιδιών σας με την κλασική λογοτεχνία θα είναι σούπερ απολαυστική

Μέσα από απλά κείμενα, πλούσια εικονογράφηση και πολύ παιχνίδι, μια νέα, βραβευμένη σειρά παιδικών βιβλίων θα τους συστήσει διαχρονικά αριστουργήματα όπως τα «Οδύσσεια» και «Τζέην Έυρ».

Πρέπει να το παραδεχτώ ότι ζηλεύω λίγο το γιο μου. Ζηλεύω που, σε αντίθεση με τη δική μου γενιά, έχει στη διάθεσή του πολλές νέες εκδόσεις από την Ελλάδα και το εξωτερικό που απορρίπτουν το στείρο διδακτισμό, που ανατρέπουν τα στερεότυπα, που είναι διαδραστικές, που η εικονογράφησή τους φλερτάρει με τις Καλές Τέχνες. Και που τον φέρνουν σε επαφή, με τρόπο όχι απλά κατανοητό αλλά διασκεδαστικό ακόμα και για ένα μικρό παιδί, με έργα της κλασικής λογοτεχνίας που εγώ δεν είχα την ευκαιρία να διαβάσω παρά μόνο όταν πλησίαζα, ή είχα ήδη μπει, στην εφηβεία.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η νέα σειρά βιβλίων που έφεραν στην Ελλάδα οι εκδόσεις Φουρφούρι, «Κλασική λογοτεχνία για παιδιά», η οποία κέρδισε το 2016 και το 2017 στα βραβεία παιδικών βιβλίων Moonbeam το βραβείο χρυσού ως η καλύτερη σειρά βιβλίων.

Με κείμενα ειδικά προσαρμοσμένα για παιδιά από 7 ετών, πολύχρωμη εικονογράφηση και προσιτή για το παιδί ανάλυση κάθε έργου, στοχεύει να το φέρει σε επαφή με τις ιστορίες και τους συγγραφείς που έχουν διαμορφώσει τον πολιτισμό μας. Για την ακρίβεια, μετατρέπει την αναγνωστική εμπειρία σε παιχνίδι, αφού κάθε βιβλίο της χωρίζεται στις εξής, διαδραστικές ενότητες: «Σχετικά με τον συγγραφέα», «Η ιστορία μας ξεκινά», «Βασικοί χαρακτήρες», «Λέξεις-κλειδιά», «Παιχνίδι ερωτήσεων» και «Ανάλυση».

Έτσι, αντί για το «κλασικό» βιβλίο δραστηριοτήτων για το καλοκαίρι, ή μαζί με αυτό, μπορείτε φέτος να κάνετε στα παιδιά σας δώρο ένα έργο κλασικής λογοτεχνίας.

Από τη σειρά ήδη κυκλοφορούν τα «Τζέην Έυρ» και «Οδύσσεια», ενώ από το φθινόπωρο αναμένονται και άλλοι τίτλοι.

Σε όλα τα βιβλιοπωλεία. Κεντρική διάθεση: Brainfood Εκδοτική (www.brainfood.gr). Περισσότερες πληροφορίες για τις εκδόσεις Φουρφούρι: www.facebook.com/fourfoyri

Share

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΕΜΕΙΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *