Μάθε τον πολύ σοβαρό λόγο για να τρως λιπαρά

Ποια είναι τα καλά και ποια τα ακόμα καλύτερα.

Κείμενο:

Από την Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Ακούς λιπαρά και τρέχεις. Κοιτάς τις ετικέτες των τροφίμων και επιλέγεις εκείνα με τα λιγότερα λιπαρά. Και καλά κάνεις. Γιατί αυτά τα κορεσμένα και τα τρανς ξέρεις καλά ότι πάνε πακέτο με την παχυσαρκία, τον διαβήτη, την άνοια και άλλα προβλήματα υγείας.

Μην κάνεις όμως το λάθος και απορρίπτεις εν γένει τα λιπαρά. Επίλεγε τα ακόρεστα που κάνουν καλό στην καρδιά, το μυαλό και το ανοσοποιητικό σου.

Επόμενο βήμα: Ξεχώρισε και αναγνώρισε την αξία των πολύ καλών λιπαρών, τα οποία συμβάλλουν στην προστασία από τον καρκίνο.

Σύμφωνα με μια έρευνα που έγινε από το Πανεπιστήμιο του Γκελφ, ένα συγκεκριμένο είδος πολυακόρεστων λιπαρών παρέχει έως και 8 φορές μεγαλύτερη αντικαρκινική προστασία σε σύγκριση με άλλα.

Ποια είναι αυτά; Τα περίφημα Ω-3 λιπαρά οξέα των ψαριών! Προσοχή στο “των ψαριών” γιατί αυτά είναι που έχουν πιο ισχυρή αντικαρκινική δράση από αυτά του λιναρόσπορου ή σε άλλα προϊόντα φυτικής προέλευσης.

Ψαράκι, ψαράκι, και πάλι ψαράκι. Και εάν δεν μπορείς να πάρεις σολομό, πάρε σαρδελίτσες!

Πηγή: AllYou.gr

Share

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΕΜΕΙΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *