Μας φτιάχνει τη διάθεση το να διακοσμούμε νωρίς για τα Χριστούγεννα

Το επιβεβαιώνουν και οι ειδικοί.

Αν θέλετε να στολίσετε δέντρο από την 1η Νοεμβρίου, κάντε το χωρίς αμηχανία και αφήστε τους άλλους να λένε. Έχετε και την υποστήριξη των ειδικών. Όπως σχολιάζει ο ψυχαναλυτής Steve McKeown, «σε έναν κόσμο γεμάτο στρες και άγχος, απολαμβάνουμε να κρατάμε επαφή με πράγματα που μας κάνουν χαρούμενους. Ο χριστουγεννιάτικος στολισμός μάς ξυπνάει δυνατά συναισθήματα από την παιδική ηλικία. Είναι ένα μονοπάτι που οδηγεί στον ενθουσιασμό που νιώθαμε στην παιδική ηλικία μας».

Η άποψη του McKeown ενισχύεται από μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση The Journal of Environmental Psychology, σύμφωνα με την οποία ο εξωτερικός στολισμός του σπιτιού μας βοηθάει στο χτίσιμο καλύτερων σχέσεων με τους γείτονές μας.

Εκτός όμως αν τα γιορτινά λαμπάκια παίζουν χριστουγεννιάτικες μελωδίες. Γιατί στην περίπτωση της γιορτινής μουσικής, όπως παραδέχονται οι επιστήμονες, συμβαίνει ό,τι και με το αλκοόλ του ρεβεγιόν: η μικρή δόση είναι διασκεδαστική, η μεγάλη μπορεί να αποδειχθεί καταστροφική για τις κοινωνικές σχέσεις μας.

Διαβάστε εδώ τι υποστηρίζει μια μαμά που απολαμβάνει να στολίζει από πολύ νωρίς για τα Χριστούγεννα!

Share

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Δεν θα απολογηθώ που στολίζω πολύ νωρίς για τα Χριστούγεννα»
«Δεν θα απολογηθώ που στολίζω πολύ νωρίς για τα Χριστούγεννα»

Αν θα θέλατε να μη σβήνουν ποτέ τα γιορτινά λαμπάκια στο σπίτι σας αλλά διστάζετε να το παραδεχτείτε, το κείμενο της Αμερικανίδας μπλόγκερ και μητέρας τριών παιδιών Lauren Eberspacher θα σας βοηθήσει να απενοχοποιήσετε την «αδυναμία» σας.

ΕΜΕΙΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *