Με κατάθλιψη στην ενήλικη ζωή τους κινδυνεύουν οι έφηβοι που πέφτουν θύματα bullying

Διπλασιάζεται ο κίνδυνος για παιδιά που υφίστανται εκφοβισμό στο σχολείο.

Κείμενο:

Έρευνα Βρετανών επιστημόνων έδειξε ότι ο εκφοβισμός κατά τη διάρκεια της εφηβείας μπορεί να είναι βασική αιτία για τις περιπτώσεις της κατάθλιψης κατά τη διάρκεια της ενήλικης ζωής.

Συγκεκριμένα, όπως αποδείχτηκε, τα άτομα που βίωσαν εκφοβισμό σε ηλικία 13 ετών είχαν διπλάσιο κίνδυνο να εμφανίσουν κλινική κατάθλιψη σε ηλικία 18 ετών, σε σύγκριση με ανθρώπους που δεν είχαν πέσει ποτέ θύμα εκφοβισμού.

Προηγούμενες μελέτες έχουν συνδέσει τον εκφοβισμό με συμπτώματα κατάθλιψης σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο. Και μερικές μακροχρόνιες μελέτες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που είναι θύματα αυτής της επιθετικότητας κατά τη διάρκεια της παιδικής ηλικίας μπορεί να έχουν μακροχρόνια προβλήματα ψυχικής υγείας.

Για παράδειγμα, μια μελέτη που δημοσιεύθηκε το 2013 στην επιστημονική επιθεώρηση JAMA Psychiatry έδειξε αυξημένο κίνδυνο κατάθλιψης και άγχους στην ενήλικη ζωή μεταξύ των θυμάτων του εκφοβισμού και ιδιαίτερα μεταξύ των ατόμων που και είχαν δεχθεί, αλλά και είχαν διαπράξει κινήσεις εκφοβισμού.

Τα αποτελέσματα που παρουσιάζονται στην τελευταία έρευνα δείχνουν ότι περίπου το 15% των θυμάτων εκφοβισμού είχαν κατάθλιψη μέχρι να φτάσουν τα 18 χρόνια σε σύγκριση με το 5% εκείνων των ατόμων που δεν είχαν υποστεί εκφοβισμό. Αυτό είναι ένα νούμερο που δείχνει τριπλασιασμό (300%) αύξηση στην πιθανότητα ένας ενήλικας να εκδηλώσει συμπτώματα κατάθλιψης, αν έχει πέσει θύμα εκφοβισμού ως έφηβος.

*iatropedia.gr 

Share

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Γιατί και τα παιδιά μας έχουν ανάγκη, πού και πού, από μία κοπάνα»
«Γιατί και τα παιδιά μας έχουν ανάγκη, πού και πού, από μία κοπάνα»

Ας τους διδάξουμε ότι η ψυχική υγεία τους είναι εξίσου σημαντική με τη σωματική. Ας τα μάθουμε να αφουγκράζονται τα μηνύματα που τους στέλνει το σώμα τους, όταν κοντεύει να καταρρεύσει από το στρες και την εξάντληση, σύμφωνα με την Αμερικανίδα αρθρογράφο Annie Reneau.

ΕΜΕΙΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *