«Αμέλια»: Μια παρουσίαση βιβλίου για μικρά παιδιά που κάνουν μεγάλα όνειρα

Αυτό το Σάββατο (10/3) η «Αμέλια», η πιλότος του ομώνυμου παιδικού βιβλίου των εκδόσεων Φουρφούρι, προσγειώνεται γενναία στον Ευριπίδη στην Κηφισιά, κουβαλώντας στις αποσκευές της παιχνίδια, κατασκευές και εκπλήξεις.

Δεν υπάρχει, νομίζω, καλύτερος τρόπος να τιμήσετε την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας (8/3) από το να πάτε με τα παιδιά σας στην παρουσίαση ενός παιδικού βιβλίου εμπνευσμένου από την αληθινή ιστορία της πρώτης γυναίκας πιλότου, της Αμέλια Έρχαρτ.

Ο λόγος για το «Αμέλια, το κορίτσι που έμαθε να πετά» (εκδ. Φουρφούρι), που παρουσιάζεται το Σάββατο 10 Μαρτίου, στις 12 το μεσημέρι, στον Ευριπίδη στην Κηφισιά (Κηφισίας 310, τηλ. 210 8075792).

Η ατρόμητη Αμέλια προσγειώνεται στο βιβλιοπωλείο κουβαλώντας στις αποσκευές της παιχνίδια, κατασκευές και εκπλήξεις για παιδιά 2-7 ετών, παρέα με τις bloggers Magda Zindrou (Κάθε μέρα Γονείς – Everyday Parents), Mary Liodou (MommyJammi.gr), Zina Zina (ΕυΖην Creations) και Eleni Karagiannidou (Craftwithmom).

Το «Αμέλια, το κορίτσι που έμαθε να πετά» της Mάρα Νταλ Κόρσο, με εικονογράφηση της Ντανιέλα Βολπάρι, μας συστήνει ένα κορίτσι συνηθισμένο αλλά δυνατό και με αυτοπεποίθηση, που αψηφώντας τα στερεότυπα της εποχής του (τα οποία θέλουν τη γυναίκα κλεισμένη στο σπίτι) ονειρεύεται να γίνει πιλότος και να κατακτήσει τους αιθέρες.

Ο γιος μου ερωτεύτηκε την «Αμέλια» από την πρώτη στιγμή που πήρε το βιβλίο στα χεράκια του, ζητώντας μου να του διαβάζω την ιστορία κάθε βράδυ. Για την ακρίβεια, κέρδισε μια θέση ανάμεσα στα τρία αγαπημένα του βιβλία.

Και μπορεί ο 2χρονος γιος μου να μην είναι ακόμα σε θέση να αντιληφθεί απόλυτα τα μηνύματα του βιβλίου, όμως αναμφίβολα τον κέρδισαν η τρυφερή εικονογράφηση και το λυρικό κείμενο.

Ευελπιστώ, ωστόσο, ότι μακροπρόθεσμα κάτι θα του μείνει από τα νοήματα της «Αμέλιας». Γιατί θέλω να μη φοβηθεί ποτέ να κυνηγήσει τα όνειρά του, ακόμα κι αν κάποιοι θεωρήσουν ότι αιθεροβατεί. Και επειδή η κατάκτηση της ισοτιμίας μεταξύ των φύλων εξαρτάται (και) από την ανατροφή αγοριών απαλλαγμένων από προκαταλήψεις.

Share

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΕΜΕΙΣ