Μιλήστε του! Του κάνει καλό!

Μεγάλα οφέλη στην υγεία των πρόωρων φέρνει η φωνή της μαμάς

Κείμενο:

Ζωντανή ή ηχογραφημένη, η φωνή της μαμάς κάνει θαύματα για την υγεία των παιδιών της!

Σύμφωνα με μελέτη που συνδύασε τα αποτελέσματα ερευνών που πραγματοποιήθηκαν από το 2000 ως το 2015, η υγεία ενός πρόωρου μωρού μπορεί να σταθεροποιηθεί αν ακούει τη φωνή της μαμάς του.

Μάλιστα εκτός από τη βελτίωση της σωματικής τους υγείας και της συμπεριφοράς τους, στα πρόωρα μωρά που άκουγαν τη φωνή της μαμάς τους καταγράφηκαν επίσης πολύ μικρότερα ποσοστά καρδιοαναπνευστικών επεισοδίων.

«Η κατάσταση των πρόωρων νεογνών σταθεροποιείται όταν οι μητέρες τους τούς μιλούν και τους τραγουδούν. Παράλληλα είναι πιθανό να ωφελείται και η ωρίμανση του αυτόνομου νευρικού τους συστήματος», δήλωσε η Δρ Μανουέλα Φίλιπα, επικεφαλής της μελέτης, που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Acta Paediatrica.

Τόνισε ακόμα ότι τα ευρήματα για τα πρόωρα μωρά αποτελούν κατά κάποιο τρόπο μία έκκληση «προς τις μονάδες φροντίδας νεογνών να ενθαρρύνουν την φωνητική επαφή μεταξύ των γονιών και των πρόωρων μωρών αλλά και μία πρόσκληση να ερευνηθούν περισσότερο τα μακροπρόθεσμα οφέλη της επαφής αυτής στην ανάπτυξη των πρόωρων βρεφών».

Share

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΕΜΕΙΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *