Μωρό προσπαθεί να περπατήσει μόλις 20 λεπτά μετά τη γέννησή του

Οι γιατροί λένε ότι είναι φυσικό αντανακλαστικό αλλά και πάλι το video είναι καταπληκτικό!

Κείμενο:

Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχουν δει τις τελευταίες ημέρες ένα νεογέννητο κοριτσάκι από τη Βραζιλία να κάνει κυριολεκτικά τα πρώτα του βήματα στον κόσμο, μόλις μερικά λεπτά από τη γέννησή του.

Το βίντεο έχει διάρκεια 41 δευτερολέπτων και δείχνει μία μαία να κρατάει ένα μωρό για να το καθαρίσει την ώρα που το ηλικίας 20 λεπτών βρέφος μοιάζει να στέκεται όρθιο και να προσπαθεί να περπατήσει!

Ανέβηκε στις 26 Μαΐου στο Facebook από μία γυναίκα στη Βραζιλία και από τότε έχει ξεπεράσει τα 75 εκατομμύρια προβολές.

Ακούγεται η μαία να εξηγεί ότι προσπαθεί να κάνει μπάνιο το μωρό, αλλά εκείνο θέλει μόνο να σηκωθεί και να περπατήσει. «Θεέ και Κύριε. Προσπαθούσα να την πλύνω αλλά εκείνη προσπαθούσε να περπατήσει. Περπάτησε από εδώ μέχρι εδώ», λέει, δείχνοντας την απόσταση που κάλυψε το νεογέννητο.

Η αντίδραση του μωρού έχει προκαλέσει το θαυμασμό σε εκατομμύρια ανθρώπους που είδαν το βίντεο, οι γιατροί ωστόσο επισημαίνουν ότι πρόκειται για φυσικό αντανακλαστικό.
Συγκεκριμένα, ονομάζεται «αντανακλαστικό βαδίσματος» (stepping reflex) και είναι κάτι που θα κάνουν τα περισσότερα μωρά όταν κάποιος τα κρατάει όρθια ή τα πόδια τους αγγίζουν μία σκληρή επιφάνεια, αφού θα σπρώξουν και θα μοιάζουν σαν να προσπαθούν να περπατήσουν.

Ακόμα κι έτσι, όμως, το βίντεο δεν παύει να είναι συγκλονιστικό!

Share

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΕΜΕΙΣ

«Το παιδί μου δεν είναι όλη η ζωή μου»
«Το παιδί μου δεν είναι όλη η ζωή μου»

Μια γυναίκα που γίνεται μητέρα δεν απαρνείται αυτομάτως τις υπόλοιπες ιδιότητές της, τις προσωπικές επιθυμίες και τους στόχους της, όπως υποστηρίζει η Αμερικανίδα αρθρογράφος Michelle Macfarlane.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *