Οι θεαματικές διαφορές ανάμεσα στο μεγάλωμα του πρώτου και του δεύτερου παιδιού

Ή γιατί η ανατροφή του δευτερότοκου φαίνεται να μπαίνει στον αυτόματο πιλότο…

Αν στο πρώτο σας παιδί προσπαθήσατε να είστε οι τέλειοι γονείς, στο δεύτερο, λίγο η έλλειψη χρόνου, λίγο η έλλειψη ενέργειας, λίγο το γεγονός ότι έχετε χαμηλώσει τις προσδοκίες σας, αρκεί να καταφέρετε να κρατήσετε τα παιδιά σας ζωντανά για να είστε ικανοποιημένοι. Αυτές είναι λοιπόν 8 μεγάλες διαφορές ανάμεσα στο πρώτο και το δεύτερο παιδί.

1. Στο πρώτο παιδί: Κάθε φωτογράφιση παίρνει διαστάσεις υπερπαραγωγής. Στο δεύτερο παιδί: Κάτι θολές εικόνες που προλαβαίνετε να τραβήξετε στιγμιαία με το κινητό λειτουργούν ως ντοκουμέντα ότι μεγαλώνετε δύο παιδιά.

2. Στο πρώτο παιδί: Αφιερώνετε μήνες στη διακόσμηση του παιδικού δωματίου. Στο δεύτερο παιδί: Αν έχει την τύχη να διαθέτει το δικό του δωμάτιο, ολοκληρώνετε τη διαμόρφωσή του κάπου γύρω στα πρώτα γενέθλια του δευτερότοκου.

3. Στο πρώτο παιδί: Γιορτάζετε κάθε ορόσημο ανάπτυξης σαν κοσμοϊστορικό γεγονός. Στο δεύτερο παιδί: «Σήμερα μαγείρεψα φασολάκια και, α, ξέχασα, ο μπέμπης έκανε τα πρώτα του βήματα».

4. Στο πρώτο παιδί: Ξοδεύετε χρόνο και χρήματα αναζητώντας τα καλύτερα εκπαιδευτικά παιχνίδια. Στο δεύτερο παιδί: Οτιδήποτε το κρατάει απασχολημένο, καλύπτει και εσάς.

5. Στο πρώτο παιδί: Αναζητάτε στα μαμαδίστικα μπλογκ τις καλύτερες ιδέες για δραστηριότητες και χειροτεχνίες. Στο δεύτερο παιδί: Τελικά αυτή η εφαρμογή ζωγραφικής στο κινητό δεν είναι καθόλου κακή…

6. Στο πρώτο παιδί: Κάθε μέρα είναι και μια ευκαιρία να το ντύσετε σαν μοντελάκι. Στο δεύτερο παιδί: Αν καταφέρετε να το βγάλετε από το σπίτι πλήρως ενδεδυμένο, το θεωρείτε επιτυχία (ακόμα και αν φοράει ανάποδα τα παπούτσια του).

7. Στο πρώτο παιδί: Το ταΐζετε αποκλειστικά με υγιεινό σπιτικό φαγητό και, στη χειρότερη περίπτωση, με έτοιμα αλλά βιολογικά σνακ. Στο δεύτερο παιδί: «Κι εμείς φάγαμε μερικά μπισκότα σοκολάτας όταν ήμασταν παιδιά αλλά δεν πάθαμε τίποτα».

8. Στο πρώτο παιδί: Εκθέτετε με περηφάνια κάθε δημιουργία του σαν να έχετε αγοράσει σε δημοπρασία έναν πίνακα του Πικάσο. Στο δεύτερο παιδί: Το σπίτι ξεχειλίζει από ζωγραφιές των παιδιών οι οποίες, μυστηριωδώς, αρχίζουν να καταλήγουν η μία μετά την άλλη στον κάδο των απορριμμάτων.

Share

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΕΜΕΙΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *