Οι μαμάδες χρειάζονται έναν ολόκληρο χρόνο για να αναρρώσουν μετά τη γέννα

Όχι μόνο σωματικά αλλά και ψυχολογικά, σύμφωνα με μια νέα έρευνα. Παρόλο που για πολλές εργαζόμενες μαμάδες αυτός ο στόχος είναι εξωπραγματικός.


Η επίσημη άδεια τοκετού και λοχείας στην Ελλάδα προβλέπει την επιστροφή στην εργασία στο δεύτερο κιόλας μήνα της ζωής του μωρού. Ωστόσο μια νέα μελέτη έρχεται να δείξει ότι αυτό το διάστημα είναι εξαιρετικά σύντομο όχι μόνο για το ίδιο το βρέφος, αλλά και για τη μητέρα.

Η Dr. Julie Wray, ερευνήτρια στο βρετανικό Πανεπιστήμιο του Σάλφορντ, αφού διεξήγαγε συνεντεύξεις από διάφορες γυναίκες σε διαφορετικές φάσεις μετά τον τοκετό κατέληξε στο συμπέρασμα ότι για να επανέλθει μια γυναίκα, σωματικά και ψυχικά, μετά τη γέννα χρειάζεται έως και ένα χρόνο.

Φυσικά, όπως αναγνωρίζει η ειδικός, κάθε γυναίκα αναρρώνει με διαφορετικούς ρυθμούς, ωστόσο το βέβαιο είναι, σύμφωνα με την Dr. Julie Wray, ότι πρέπει να επαναπροσδιοριστούν οι πολιτικές που αφορούν τη στήριξη της μητέρας στην επιλόχειο περίοδο.

Share

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΕΜΕΙΣ

aaaComments

  1. Είναι τραγική η κατάσταση στην Ελλάδα. Μανάδες γεννάνε και παραδίδουν τα νεογέννητα μωρά τους στα χέρια γιαγιάδων & νταντάδων, για να επιστρέψουν στην εργασία τους σχεδόν μόλις 40 ημέρες από την γέννα . Καμία στήριξη και καμία πρόνοια. Κάτι πρέπει να αλλάξει αλλιώς χαθήκαμε, η οικογένεια δεν υπάρχει πλέον υπάρχουν συγκάτοικοι…. Καμία ουσιαστική επαφή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *