Οι μπαμπάδες εύχονται να μπορούσαν να περνούν περισσότερο χρόνο με τα παιδιά τους

Αυτό έδειξε μια νέα έρευνα.


Τις τελευταίες δεκαετίες οι μπαμπάδες όλου του κόσμου φαίνεται να έχουν κάνει άλματα προόδου όσον αφορά τη συμμετοχή τους στην ανατροφή των παιδιών (σύμφωνα, τουλάχιστον, με στοιχεία όπως αυτά).

Ωστόσο, όπως έδειξαν τα συμπεράσματα μιας νέας μελέτης, η οποία διεξάχθηκε από το αμερικανικό ερευνητικό κέντρο Pew Research Center, το 63% των μπαμπάδων πιστεύει ότι περνάει υπερβολικά λίγο χρόνο με τα παιδιά του, ενώ μόλις το 36% αυτών είναι ικανοποιημένο από τις ώρες που καταφέρνει να τους αφιερώσει.

Η ίδια μελέτη αποκαλύπτει επίσης ότι, παρά τις προόδους που έχουν γίνει σε σχέση με προηγούμενες δεκαετίες, οι μαμάδες εξακολουθούν να επωμίζονται το μεγαλύτερο φορτίο των γονεϊκών καθηκόντων, καθώς μόλις το 35% από αυτές υποστηρίζει ότι περνάει υπερβολικά λίγο χρόνο με τα παιδιά της. Μάλιστα, οι μαμάδες σε ποσοστό 12% θεωρούν ότι αφιερώνουν υπερβολικά πολύ χρόνο στη μητρότητα!

Το μεγαλύτερο εμπόδιο που ορθώνεται ανάμεσα στους μπαμπάδες και τα παιδιά τους; Η καριέρα. Κι αυτό γιατί το 62% των μπαμπάδων αναγνωρίζει τις επαγγελματικές υποχρεώσεις ως τη βασική αιτία για την οποία δεν αφιερώνει όσο χρόνο θα ήθελε στην εμπειρία της πατρότητας.

Share

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Όταν η μαμά πάντα κάνει κουμάντο στην ανατροφή των παιδιών
Όταν η μαμά πάντα κάνει κουμάντο στην ανατροφή των παιδιών

Πολλές μητέρες έχουν την τάση να ελέγχουν ό,τι έχει να κάνει με τα παιδιά στην οικογένεια, παραμερίζοντας τους μπαμπάδες. Αυτό το πρόβλημα μάλιστα είναι τόσο κοινό, που μελετάται εδώ και δεκαετίες από τους ειδικούς.

ΕΜΕΙΣ

Δωρεάν δράσεις για το βιβλίο, για παιδιά και γονείς, αυτή την Κυριακή στην Τεχνόπολη
Δωρεάν δράσεις για το βιβλίο, για παιδιά και γονείς, αυτή την Κυριακή στην Τεχνόπολη

Εργαστήρια, αφηγήσεις, θεατρικές παραστάσεις και άλλες εκδηλώσεις περιμένουν μικρούς και μεγάλους στις 22/4 στο Γκάζι, στο πλαίσιο της ανακήρυξης της Αθήνας ως Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου 2018.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *