Οι μπαμπάδες εύχονται να μπορούσαν να περνούν περισσότερο χρόνο με τα παιδιά τους

Αυτό έδειξε μια νέα έρευνα.


Τις τελευταίες δεκαετίες οι μπαμπάδες όλου του κόσμου φαίνεται να έχουν κάνει άλματα προόδου όσον αφορά τη συμμετοχή τους στην ανατροφή των παιδιών (σύμφωνα, τουλάχιστον, με στοιχεία όπως αυτά).

Ωστόσο, όπως έδειξαν τα συμπεράσματα μιας νέας μελέτης, η οποία διεξάχθηκε από το αμερικανικό ερευνητικό κέντρο Pew Research Center, το 63% των μπαμπάδων πιστεύει ότι περνάει υπερβολικά λίγο χρόνο με τα παιδιά του, ενώ μόλις το 36% αυτών είναι ικανοποιημένο από τις ώρες που καταφέρνει να τους αφιερώσει.

Η ίδια μελέτη αποκαλύπτει επίσης ότι, παρά τις προόδους που έχουν γίνει σε σχέση με προηγούμενες δεκαετίες, οι μαμάδες εξακολουθούν να επωμίζονται το μεγαλύτερο φορτίο των γονεϊκών καθηκόντων, καθώς μόλις το 35% από αυτές υποστηρίζει ότι περνάει υπερβολικά λίγο χρόνο με τα παιδιά της. Μάλιστα, οι μαμάδες σε ποσοστό 12% θεωρούν ότι αφιερώνουν υπερβολικά πολύ χρόνο στη μητρότητα!

Το μεγαλύτερο εμπόδιο που ορθώνεται ανάμεσα στους μπαμπάδες και τα παιδιά τους; Η καριέρα. Κι αυτό γιατί το 62% των μπαμπάδων αναγνωρίζει τις επαγγελματικές υποχρεώσεις ως τη βασική αιτία για την οποία δεν αφιερώνει όσο χρόνο θα ήθελε στην εμπειρία της πατρότητας.

Share

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

5 τρόποι με τους οποίους ένας μπαμπάς λέει στο γιο του «σ’ αγαπώ»
5 τρόποι με τους οποίους ένας μπαμπάς λέει στο γιο του «σ’ αγαπώ»

«Ακόμα και όταν αποδοκιμάζω τις πράξεις του, δεν αποδοκιμάζω τον ίδιο»: Επειδή οι πράξεις μετρούν περισσότερο από τα λόγια, ο Αμερικανός αρθρογράφος Paul Ruben παρουσιάζει τις χειρονομίες με τις οποίες δείχνει στο παιδί του πώς νιώθει για εκείνο.

«Γιατί αποφάσισα να καταγράφω κάθε παραξενιά των παιδιών μου»
«Γιατί αποφάσισα να καταγράφω κάθε παραξενιά των παιδιών μου»

Ένας πατέρας, συγγραφέας και κωμικός, ο Jared Bilski, μας συστήνει την «εφεύρεσή» του, που τον βοηθάει να θυμάται τις πιο αστείες, παράξενες και σίγουρα ασυνήθιστες στιγμές με τα παιδιά του: το «ημερολόγιο ιδιοτροπιών».

ΕΜΕΙΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *