Now Reading
Οι 5 «βρόμικες» αλήθειες της εκπαίδευσης τουαλέτας

Οι 5 «βρόμικες» αλήθειες της εκπαίδευσης τουαλέτας

Αν έχετε μπει σε αυτή τη διαδικασία με το νήπιό σας, προετοιμαστείτε για τα… χειρότερα και ίσως εκπλαγείτε ευχάριστα.

Ακόμα και αν πιστεύετε ότι έχετε οργανωθεί τέλεια για την εκπαίδευση τουαλέτας του παιδιού σας διαβάζοντας ένα πλήθος σχετικών άρθρων και αγοράζοντας όλα όσα θεωρείτε ότι μπορεί να βοηθήσουν, από φορητά γιογιό μέχρι λεκάνες που παίζουν μουσική, η πραγματικότητα ίσως αποδειχθεί δύσκολη. Και, πιθανότατα, θα χρειαστεί να λερώσετε πολλές φορές τα χέρια σας, κυριολεκτικά μιλώντας, για να τη διαχειριστείτε.

Αυτές είναι λοιπόν οι 5 «βρόμικες» αλήθειες που οφείλετε να γνωρίζετε ενόψει της μεγάλης αποστολής.

1. Το νήπιο είναι εκείνο που θα αποφασίσει πότε θα εκπαιδευτεί στην τουαλέτα. Μπορεί εσείς να έχετε βαρεθεί να αλλάζετε πάνες καλοκαιριάτικα, αλλά αυτό θα σας δείξει πότε θα είναι έτοιμο για τη μετάβαση. Ίσως π.χ. αρχίσει να δείχνει ενδιαφέρον για τη λεκάνη της τουαλέτας ή κρύβεται πίσω από έπιπλα κάθε φορά που θέλει να κάνει κακάκια. Αν το παιδί δεν είναι έτοιμο (δεν μπορεί ακόμα, καταρχήν, να ελέγξει τους σφιγκτήρες του), η αποστολή θα αποτύχει και ίσως να αποδειχθεί ακόμα και τραυματική για το νήπιο.

2. Για να μάθει να χρησιμοποιεί την τουαλέτα, πρέπει να δει εσάς να τη χρησιμοποιείτε. Ήρθε η στιγμή να παραδώσετε ένα από τα τελευταία οχυρά της προσωπικής ζωής σας στο φιλοπερίεργο νήπιό σας: να το αφήσετε να μπει στο μπάνιο και να σας παρακολουθήσει επί το έργον. Αν τα πάντα συμβαίνουν κεκλεισμένων των θυρών, το παιδί σας ίσως αρχίσει να αντιμετωπίζει με καχυποψία, ακόμα και με φόβο, τη λεκάνη των μεγάλων.

3. Το σπίτι σας θα γεμίσει με τσισάκια και κακάκια. Αν αφήσετε το παιδί σας να κυκλοφορεί χωρίς ρούχα στο σπίτι, θα μειώσετε τον όγκο της μπουγάδας σας αλλά δεν θα αποφύγετε το σκούπισμα και το σφουγγάρισμα. Γι’ αυτό, πριν ξεκινήσετε την εκπαίδευση τουαλέτας φροντίστε να υπάρχουν στο σπίτι αρκετά απορρυπαντικά και πολλά μέτρα χαρτί κουζίνας.

Δείτε Επίσης

4. Οι παλινδρομήσεις συνήθως είναι φυσιολογικές. Εκεί που θεωρείτε ότι το παιδί σας έχει κάνει τη μετάβαση, ίσως αρχίσει πάλι να βρέχει τα ρούχα του. Μια παλινδρόμηση μπορεί να οφείλεται σε διάφορους παράγοντες, από αλλαγές στη διατροφή μέχρι ψυχολογικούς παράγοντες. Καλό είναι λοιπόν να ενημερώσετε τον παιδίατρο, αλλά χωρίς να πανικοβληθείτε.

5. Είναι δύσκολο να μάθετε σε ένα παιδί πώς να σκουπίζεται. Ακόμα και αν γλιτώσετε το άλλαγμα πάνας, ίσως χρειαστεί να συνεχίσετε το σκούπισμα του ποπού, για αρκετό καιρό ακόμα.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top