Ο αλτρουισμός των νηπίων θα σας κάνει λίγο πιο αισιόδοξους για το μέλλον

Τα αποτελέσματα μιας πρόσφατης έρευνας δείχνουν ότι, τελικά, η ανθρωπότητα έχει μια δόση εγγενούς καλοσύνης.

Αν το νήπιο παιδί σας απολαμβάνει να μοιράζει παιχνίδια και λιχουδιές σε όλους, δεν είναι το μόνο. Σύμφωνα με μια έρευνα που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Developmental Psychology, τα 2χρονα παιδιά είναι αλτρουιστές εκ φύσεως, καθώς νιώθουν την ίδια χαρά όταν βοηθούν κάποιον με εκείνη που αισθάνονται όταν λαμβάνουν εκείνα ένα δώρο.

Συγκεκριμένα, δύο μελέτες οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι τα νήπια βιώνουν εξίσου δυνατά θετικά συναισθήματα τόσο όταν πετυχαίνουν έναν προσωπικό στόχο όσο και όταν βοηθούν κάποιον άλλο να πετύχει τον δικό του. Φαίνεται να υπάρχει μια εγγενής καλοσύνη στα μικρά παιδιά, η οποία τα παρακινεί να προσφέρουν ανιδιοτελώς, και είναι σε μεγάλο βαθμό στο χέρι μας να τους βοηθήσουμε να τη διατηρήσουν και να την καλλιεργήσουν.

 

Share

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Κουράστηκα να ζητάω συγγνώμη που ο γιος μου χτυπάει άλλα παιδιά»
«Κουράστηκα να ζητάω συγγνώμη που ο γιος μου χτυπάει άλλα παιδιά»

Κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για να τον μεγαλώσει σωστά, αλλά συχνά γίνεται επιθετικός. Μια μπλόγκερ με το ψευδώνυμο Laura άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει τις συμπεριφορές του νηπίου της που την κάνουν να νιώθει αμηχανία. Εσείς τι λέτε;

ΕΜΕΙΣ

Δωρεάν δράσεις για το βιβλίο, για παιδιά και γονείς, αυτή την Κυριακή στην Τεχνόπολη
Δωρεάν δράσεις για το βιβλίο, για παιδιά και γονείς, αυτή την Κυριακή στην Τεχνόπολη

Εργαστήρια, αφηγήσεις, θεατρικές παραστάσεις και άλλες εκδηλώσεις περιμένουν μικρούς και μεγάλους στις 22/4 στο Γκάζι, στο πλαίσιο της ανακήρυξης της Αθήνας ως Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου 2018.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *