Πιπίλα: πώς θα τη διατηρήσετε καθαρή και σε άριστη κατάσταση

Πώς θα προστατεύσετε το μωρό σας από παθογόνους μικροοργανισμούς και ατυχήματα χωρίς να του στερήσετε το αγαπημένο του αξεσουάρ.

Η πιπίλα λειτουργεί ως αντικείμενο παρηγοριάς για πολλά μωρά και νήπια, βοηθώντας τα να ηρεμήσουν και να αποκοιμηθούν. Αν και το δικό σας ανήκει σε αυτή την κατηγορία, πρέπει να δώσετε έμφαση στην καλή υγιεινή, ώστε το αγαπημένο του αξεσουάρ να μη γίνει όχημα για επικίνδυνους μικροοργανισμούς. Μια αληθινή πρόκληση, ιδιαίτερα αν το μικρό σας δεν έχει πιο διασκεδαστικό παιχνίδι από τη να την πετάει στο πάτωμα ξανά και ξανά!

Ποιες συμβουλές είναι σημαντικό να ακολουθήσετε λοιπόν, για να προστατεύσετε την υγεία του;

-Αν το μωρό σας βρίσκεται ακόμα στην ηλικία της αποστείρωσης, αποστειρώστε την πιπίλα προτού του τη δώσετε, βράζοντάς τη για 5’ σε βραστό νερό ή τοποθετώντας τη σε αποστειρωτή. Υπάρχουν και φορητοί αποστειρωτές πιπίλας (σε καταστήματα και eshops με βρεφικά είδη) που θα σώσουν την κατάσταση στη διάρκεια μιας βόλτας!

-Αν έχετε σταματήσει να αποστειρώνετε, αρκεί να την πλένετε με άφθονο ζεστό νερό και σαπούνι και μετά να την αφήνετε να στεγνώσει.

Αποφύγετε να την «καθαρίσετε» γλείφοντάς τη, ακόμα κι αν νιώθετε ότι είστε ένα με το μωρό σας! «Με αυτό τον τρόπο μπορεί να του μεταδώσετε μικρόβια που προκαλούν από κρυολογήματα μέχρι στοματικές άφθες», προειδοποιεί η Αμερικανίδα παιδίατρος Dr. Tanya Altmann.

Αντικαταστήστε οποιαδήποτε πιπίλα παρουσιάζει σημάδια φθοράς. «Παρόλο που τα βρεφικά προϊόντα είναι πλέον ελεύθερα BPA, περιέχουν και άλλα στοιχεία που μπορεί να διαρρεύσουν μετά από συστηματικό πλύσιμο και χρήση. Είτε λοιπόν πρόκειται για πιπίλες είτε για μπιμπερό είτε για πιατάκια, αντικαταστήστε τα μόλις αρχίσουν να φθείρονται. Είναι και θέμα ασφάλειας. Σε περίπτωση που αποκολληθεί ένα κομμάτι τους, ενέχει τον κίνδυνο ασφυξίας, ή τραυματισμού αν είναι αιχμηρό», εξηγεί η παιδίατρος.

-Φροντίστε να έχετε πάντα μαζί σας περισσότερες από μία πιπίλες όταν βρίσκεστε εκτός σπιτιού, ώστε να υπάρχει πάντα τουλάχιστον μία –ακόμα- καθαρή!

 

Share

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γιατί τα μωρά σταματούν να κλαίνε όταν τα παίρνουμε αγκαλιά όρθιοι;
Γιατί τα μωρά σταματούν να κλαίνε όταν τα παίρνουμε αγκαλιά όρθιοι;

Σας έχει τύχει να προσπαθείτε να καθησυχάσετε το μωρό σας για ώρα καθιστοί, και μόλις σηκωθείτε όρθιοι, συνεχίζοντας να το κρατάτε στην αγκαλιά σας, το μωρό να ηρεμεί στη στιγμή; Η παρακάτω έρευνα έχει την εξήγηση.

ΕΜΕΙΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *