Συγγραφείς παιδικών βιβλίων ταξιδεύουν σε όλη την Ελλάδα

Θα επισκεφτούν 25 πόλεις για να συναντήσουν μικρούς αναγνώστες, στο πλαίσιο της νέας δράσης των εκδόσεων Μεταίχμιο «Το παιδικό βιβλίο φτάνει παντού».

Σε όποια γωνιά της Ελλάδας κι αν βρίσκεστε, φέτος θα έχετε την ευκαιρία να συναντήσετε μαζί με τα παιδιά σας τους αγαπημένους τους συγγραφείς, αλλά και να ανακαλύψετε καινούρια παιδικά βιβλία.

Οι εκδόσεις Μεταίχμιο, με αφορμή τον εορτασμό των 25 χρόνων τους, ξεκινούν τη δράση «Το παιδικό βιβλίο φτάνει παντού», μέσω της οποίας συγγραφείς παιδικών βιβλίων θα ταξιδέψουν μέσα στο 2018 σε 25 πόλεις της Ελλάδας και της Κύπρου και θα συναντήσουν τους μικρούς αναγνώστες τους, πραγματοποιώντας εκδηλώσεις βασισμένες σε βιβλία τους.

Παράλληλα, σε συνεργασία με το Library4All, οι εκδόσεις Μεταίχμιο θα δωρίσουν 15 παιδικά βιβλία για τον εμπλουτισμό μίας σχολικής βιβλιοθήκης της εκάστοτε περιοχής.

Πρώτοι σταθμοί η Θεσσαλονίκη, η Κατερίνη, η Καλαμάτα, το Ρέθυμνο, τα Χανιά, η Λευκωσία και η Λάρνακα, όπου έχουν ήδη προγραμματιστεί οι πρώτες εκδηλώσεις.

Πιο αναλυτικά και με χρονολογική σειρά:

Παρασκευή 16 Μαρτίου: Η Κατερίνα Ανωγιαννάκη ταξιδεύει παρέα με τον «Πρίγκιπα Μισό» στο Ρέθυμνο.

Δευτέρα 19 Μαρτίου: Η Αγγελική Δαρλάση συναντά το κοινό της Καλαμάτας και αφηγείται τι συνέβη «Όταν έφυγαν τα αγάλματα».

Σάββατο 31 Μαρτίου: Η Ρία Φελεκίδου θα βρεθεί στην Κατερίνη με το ολοκαίνουργιο βιβλίο της «Το παιχνίδι των δοντιών».

Σάββατο 21 Απριλίου: Η Μαίρη Τσόγκα, λίγο μετά το Πάσχα, ανεβαίνει στη Θεσσαλονίκη έχοντας στις αποσκευές της ένα βιβλίο γεμάτο ευχές με τίτλο «Ένα αστέρι πέφτει πέφτει».

Σάββατο 28 Απριλίου: Η Ιωάννα Μπαμπέτα θα μοιραστεί με τα παιδιά «Το όνειρο της Μανταλένας» στα Χανιά.

4 και 5 Μαΐου: Η Μαρία Αγγελίδου με μότο της «Η Ιστορία δεν είναι μόνο μάθημα» αφηγείται συναρπαστικά και τόσο διαφορετικά παραμύθια παρμένα από την Ιστορία, στην Κύπρο (στη Λευκωσία και στη Λάρνακα).

Περισσότερα στο www.metaixmio.gr

Share

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Συνέντευξη: «Η μητρότητα είναι μια εκπαίδευση με δασκάλους τα παιδιά μας»
Συνέντευξη: «Η μητρότητα είναι μια εκπαίδευση με δασκάλους τα παιδιά μας»

Αν κάποιες στιγμές νιώθετε αδύναμες απέναντι στις προκλήσεις της ανατροφής ενός παιδιού, αξίζει να διαβάσετε το βιβλίο «Μητρότητα. Η δύναμη στην αδυναμία». Οι συγγραφείς του, μητέρες (η μία δύο παιδιών με αυτισμό) και ψυχολόγοι Γεωργία Τσούμπα και Κατερίνα Τζωρτζακάκη, μίλησαν στο Childit.gr για το ταξίδι του να είσαι γονιός.

ΕΜΕΙΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *