Συγγραφείς παιδικών βιβλίων ταξιδεύουν σε όλη την Ελλάδα

Θα επισκεφτούν 25 πόλεις για να συναντήσουν μικρούς αναγνώστες, στο πλαίσιο της νέας δράσης των εκδόσεων Μεταίχμιο «Το παιδικό βιβλίο φτάνει παντού».

Σε όποια γωνιά της Ελλάδας κι αν βρίσκεστε, φέτος θα έχετε την ευκαιρία να συναντήσετε μαζί με τα παιδιά σας τους αγαπημένους τους συγγραφείς, αλλά και να ανακαλύψετε καινούρια παιδικά βιβλία.

Οι εκδόσεις Μεταίχμιο, με αφορμή τον εορτασμό των 25 χρόνων τους, ξεκινούν τη δράση «Το παιδικό βιβλίο φτάνει παντού», μέσω της οποίας συγγραφείς παιδικών βιβλίων θα ταξιδέψουν μέσα στο 2018 σε 25 πόλεις της Ελλάδας και της Κύπρου και θα συναντήσουν τους μικρούς αναγνώστες τους, πραγματοποιώντας εκδηλώσεις βασισμένες σε βιβλία τους.

Παράλληλα, σε συνεργασία με το Library4All, οι εκδόσεις Μεταίχμιο θα δωρίσουν 15 παιδικά βιβλία για τον εμπλουτισμό μίας σχολικής βιβλιοθήκης της εκάστοτε περιοχής.

Πρώτοι σταθμοί η Θεσσαλονίκη, η Κατερίνη, η Καλαμάτα, το Ρέθυμνο, τα Χανιά, η Λευκωσία και η Λάρνακα, όπου έχουν ήδη προγραμματιστεί οι πρώτες εκδηλώσεις.

Πιο αναλυτικά και με χρονολογική σειρά:

Παρασκευή 16 Μαρτίου: Η Κατερίνα Ανωγιαννάκη ταξιδεύει παρέα με τον «Πρίγκιπα Μισό» στο Ρέθυμνο.

Δευτέρα 19 Μαρτίου: Η Αγγελική Δαρλάση συναντά το κοινό της Καλαμάτας και αφηγείται τι συνέβη «Όταν έφυγαν τα αγάλματα».

Σάββατο 31 Μαρτίου: Η Ρία Φελεκίδου θα βρεθεί στην Κατερίνη με το ολοκαίνουργιο βιβλίο της «Το παιχνίδι των δοντιών».

Σάββατο 21 Απριλίου: Η Μαίρη Τσόγκα, λίγο μετά το Πάσχα, ανεβαίνει στη Θεσσαλονίκη έχοντας στις αποσκευές της ένα βιβλίο γεμάτο ευχές με τίτλο «Ένα αστέρι πέφτει πέφτει».

Σάββατο 28 Απριλίου: Η Ιωάννα Μπαμπέτα θα μοιραστεί με τα παιδιά «Το όνειρο της Μανταλένας» στα Χανιά.

4 και 5 Μαΐου: Η Μαρία Αγγελίδου με μότο της «Η Ιστορία δεν είναι μόνο μάθημα» αφηγείται συναρπαστικά και τόσο διαφορετικά παραμύθια παρμένα από την Ιστορία, στην Κύπρο (στη Λευκωσία και στη Λάρνακα).

Περισσότερα στο www.metaixmio.gr

Share

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΕΜΕΙΣ

Έχουμε μόλις 18 καλοκαίρια με τα παιδιά μας
Έχουμε μόλις 18 καλοκαίρια με τα παιδιά μας

Προτού καλά καλά το συνειδητοποιήσουμε θα έχουν ενηλικιωθεί και θα ακολουθούν το δικό τους δρόμο, όπως γράφει η Αμερικανίδα αρθρογράφος και μητέρα ενός αγοριού, Karell Roxas.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *