Συνέντευξη με τις Ελεάνα Μαργαρίτη και Έλλη Δαβάκη για την Χάρτινη Πόλη

Τα πάντα για την παιδική διαδραστική εγκατάσταση Χάρτινη Πόλη.

Κείμενο:

Τι είναι η Χάρτινη Πόλη;

Είναι μια πρωτότυπη διαδραστική εγκατάσταση που απευθύνεται σε παιδιά από 5 έως 12 ετών και στους γονείς/συνοδούς τους και φιλοξενείται σε ένα ενιαίο βιομηχανικό χώρο 250 τμ. Οι μικροί και οι μεγάλοι επισκέπτες θα αφεθούν ελεύθεροι να βιώσουν την ξεχωριστή αυτή εμπειρία, να παίξουν και να δημιουργήσουν. Με τη διακριτική καθοδήγηση εμψυχωτών και αντλώντας έμπνευση από τα ήδη υπάρχοντα στοιχεία στο χώρο, τα παιδιά και οι συνοδοί τους θα φτιάξουν τις δικές τους κατασκευές ή θα τροποποιήσουν τις ήδη υπάρχουσες, οι οποίες στη συνέχεια θα αποτελέσουν μέρος του συνόλου, μέρος της χάρτινης πόλης.

Τι ακριβώς καλείται να κάνει ο επισκέπτης της πόλης αυτής;

Καταρχάς καλείται να διασκεδάσει! Καλείται να περιηγηθεί, να πειραματιστεί, να συνεργαστεί και να δημιουργήσει, προσθέτοντας το δικό του, μικρό ή μεγάλο, λιθαράκι στο χτίσιμο της πόλης αυτής. Με πρώτες ύλες ευτελή υλικά, όπως χαρτοκιβώτια, χαρτόνι, πολύχρωμες αυτοκόλλητες ταινίες, εφημερίδες, κόλλες και ψαλίδια, μικροί και μεγάλοι μετατρέπονται σε αρχιτέκτονες, πολεοδόμους, συγκοινωνιολόγους, μηχανικούς για να κατασκευάσουν, και στη συνέχεια να κατοικήσουν, τις δικές τους πόλεις, γειτονιές, πλατείες, δρόμους.

Ποιο θα είναι το τελικό αποτέλεσμα; Πώς θα μοιάζει η πόλη αυτή;

Όπως και στις πραγματικές πόλεις έτσι και εδώ, η πόλη είναι ζωντανή, μεταμορφώνεται ανάλογα με τις κυρίαρχες αξίες των κατοίκων που την οικοδομούν και την βιώνουν. Έτσι και εδώ ο καθένας είναι ελεύθερος να προσθέσει, να τροποποιήσει και να δημιουργήσει, λειτουργώντας σε ομάδα ή μεμονωμένα, συντελώντας έτσι με τον τρόπο του στο τελικό αποτέλεσμα.

Ποιος είναι ο σκοπός της Χάρτινης Πόλης;

Σκοπός της είναι να φέρει τα παιδιά σε επαφή με έννοιες της αρχιτεκτονικής και του πολεοδομικού σχεδιασμού, να τα εξοικειώσει με τον χώρο και το συμβολισμό του αλλά πρωτίστως να τα διασκεδάσει, επιτρέποντάς τους να εκφραστούν ελεύθερα, συμμετέχοντας σε ένα ελεύθερο, μη δομημένο παιχνίδι με απλά υλικά, το οποίο αφήνει χώρο στη φαντασία και τη δημιουργική εκτόνωσή τους.

Share

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σάρα Τοσκάνο: «Μέσα από το θέατρο γονείς και μωρά μοιράζονται ένα ταξίδι εξερεύνησης»
Σάρα Τοσκάνο: «Μέσα από το θέατρο γονείς και μωρά μοιράζονται ένα ταξίδι εξερεύνησης»

Γιατί αξίζει να φέρετε το μωρό σας σε επαφή με το θέατρο; Και γιατί αξίζει, και με το παραπάνω, να αφιερώσετε ένα πρωινό Σαββάτου στο «Θα βγω απ’ το αυγό»; Οι απαντήσεις, στη συνέντευξη που μας έδωσε η Σάρα Τοσκάνο, μια από τους συντελεστές της επιτυχημένης αυτής βρεφικής παράστασης, που επιστρέφει από 5/5!

ΕΜΕΙΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *