Τα κορίτσια στην εφηβεία δηλώνουν «φεμινίστριες»

Έτσι χαρακτηρίζει τον εαυτό του το 69%, σύμφωνα με μια νέα βρετανική έρευνα.

Στην εποχή που το «Me, too» αναδεικνύεται σε μια από τις πιο δημοφιλείς καμπάνιες, τα νεαρά κορίτσια αυτοχαρακτηρίζονται ως «φεμινίστριες».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα μιας βρετανικής δημοσκόπησης που έγινε σε 2.000 άτομα 13 ετών και άνω, το 69% των κοριτσιών 13-18 ετών που ρωτήθηκε «Θα χαρακτήριζες τον εαυτό σου φεμινίστρια;» απάντησε θετικά. Το 46% των Βρετανίδων όλων των ηλικιών απάντησε «ναι» στην παραπάνω ερώτηση.

«Τα στοιχεία μας δείχνουν ότι ο φεμινισμός έχει απαλλαγεί από το στίγμα του παρελθόντος, όταν ο όρος αντιμετωπιζόταν κάπως σαν προσβολή», σχολίασε σχετικά εκπρόσωπος της εταιρείας UM London που διεξήγαγε τη δημοσκόπηση. «Με επτά στις δέκα γυναίκες 13-18 ετών να αυτοπροσδιορίζονται ως φεμινίστριες, αξίζει να τις επιδοκιμάσουμε».

«Αυτά τα στοιχεία δείχνουν ότι οι νέες γυναίκες μεγαλώνουν σε έναν κόσμο όπου δεν βρίσκουν το λόγο να μη θέτουν ζητήματα περί ισότητας. Οι νέοι άνθρωποι υποστηρίζουν περισσότερο την ισότητα από ποτέ, η οποία από μια κενή συζήτηση περί “γυναικείας δύναμης” έχει εξελιχθεί σε κανόνα», πρόσθεσε η ίδια και κατέληξε ως εξής: «Αυτή η ραγδαία μεταστροφή θα μπορούσε να σημαίνει ότι η πατριαρχία που επικρατεί εδώ και χιλιάδες χρόνια ίσως πλησιάζει στο τέλος της».

Share

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πώς θα δώσετε στο παιδί σας το κίνητρο να μελετήσει για το σχολείο
Πώς θα δώσετε στο παιδί σας το κίνητρο να μελετήσει για το σχολείο

Οι συμβουλές της ειδικής ψυχοπαιδαγωγού Τάνυας Γεριτσίδου θα σας βοηθήσουν να του προσφέρετε τα εργαλεία για να αρχίσει να διαχειρίζεται αποδοτικά το χρόνο, την ενέργειά του και να πετύχει τους στόχους του.

ΕΜΕΙΣ

«Το παιδί μου δεν είναι όλη η ζωή μου»
«Το παιδί μου δεν είναι όλη η ζωή μου»

Μια γυναίκα που γίνεται μητέρα δεν απαρνείται αυτομάτως τις υπόλοιπες ιδιότητές της, τις προσωπικές επιθυμίες και τους στόχους της, όπως υποστηρίζει η Αμερικανίδα αρθρογράφος Michelle Macfarlane.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *