Τα κορίτσια στην εφηβεία δηλώνουν «φεμινίστριες»

Έτσι χαρακτηρίζει τον εαυτό του το 69%, σύμφωνα με μια νέα βρετανική έρευνα.

Στην εποχή που το «Me, too» αναδεικνύεται σε μια από τις πιο δημοφιλείς καμπάνιες, τα νεαρά κορίτσια αυτοχαρακτηρίζονται ως «φεμινίστριες».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα μιας βρετανικής δημοσκόπησης που έγινε σε 2.000 άτομα 13 ετών και άνω, το 69% των κοριτσιών 13-18 ετών που ρωτήθηκε «Θα χαρακτήριζες τον εαυτό σου φεμινίστρια;» απάντησε θετικά. Το 46% των Βρετανίδων όλων των ηλικιών απάντησε «ναι» στην παραπάνω ερώτηση.

«Τα στοιχεία μας δείχνουν ότι ο φεμινισμός έχει απαλλαγεί από το στίγμα του παρελθόντος, όταν ο όρος αντιμετωπιζόταν κάπως σαν προσβολή», σχολίασε σχετικά εκπρόσωπος της εταιρείας UM London που διεξήγαγε τη δημοσκόπηση. «Με επτά στις δέκα γυναίκες 13-18 ετών να αυτοπροσδιορίζονται ως φεμινίστριες, αξίζει να τις επιδοκιμάσουμε».

«Αυτά τα στοιχεία δείχνουν ότι οι νέες γυναίκες μεγαλώνουν σε έναν κόσμο όπου δεν βρίσκουν το λόγο να μη θέτουν ζητήματα περί ισότητας. Οι νέοι άνθρωποι υποστηρίζουν περισσότερο την ισότητα από ποτέ, η οποία από μια κενή συζήτηση περί “γυναικείας δύναμης” έχει εξελιχθεί σε κανόνα», πρόσθεσε η ίδια και κατέληξε ως εξής: «Αυτή η ραγδαία μεταστροφή θα μπορούσε να σημαίνει ότι η πατριαρχία που επικρατεί εδώ και χιλιάδες χρόνια ίσως πλησιάζει στο τέλος της».

Share

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Όταν η κόρη μας γίνεται 13 ετών
Όταν η κόρη μας γίνεται 13 ετών

«Είναι ταυτόχρονα τυφώνας και ήρεμη δύναμη, σπέρνοντας τη χαρά και την καταστροφή όπου πηγαίνει»: Αυτό το κείμενο από το ιστολόγιο Her View From Home αποτυπώνει συγκινητικά τα αντιφατικά συναισθήματα που προκαλεί στη μαμά και το παιδί η επικείμενη εφηβεία.

Πώς θα δώσουμε στο παιδί μας το κίνητρο να μελετήσει για το σχολείο
Πώς θα δώσουμε στο παιδί μας το κίνητρο να μελετήσει για το σχολείο

Οι συμβουλές της ειδικής ψυχοπαιδαγωγού Τάνυας Γεριτσίδου θα μας βοηθήσουν να του προσφέρουμε τα εργαλεία για να αρχίσει να διαχειρίζεται αποδοτικά το χρόνο, την ενέργειά του και να πετύχει τους στόχους του.

ΕΜΕΙΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *