Τα κορίτσια στην εφηβεία δηλώνουν «φεμινίστριες»

Έτσι χαρακτηρίζει τον εαυτό του το 69%, σύμφωνα με μια νέα βρετανική έρευνα.

Στην εποχή που το «Me, too» αναδεικνύεται σε μια από τις πιο δημοφιλείς καμπάνιες, τα νεαρά κορίτσια αυτοχαρακτηρίζονται ως «φεμινίστριες».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα μιας βρετανικής δημοσκόπησης που έγινε σε 2.000 άτομα 13 ετών και άνω, το 69% των κοριτσιών 13-18 ετών που ρωτήθηκε «Θα χαρακτήριζες τον εαυτό σου φεμινίστρια;» απάντησε θετικά. Το 46% των Βρετανίδων όλων των ηλικιών απάντησε «ναι» στην παραπάνω ερώτηση.

«Τα στοιχεία μας δείχνουν ότι ο φεμινισμός έχει απαλλαγεί από το στίγμα του παρελθόντος, όταν ο όρος αντιμετωπιζόταν κάπως σαν προσβολή», σχολίασε σχετικά εκπρόσωπος της εταιρείας UM London που διεξήγαγε τη δημοσκόπηση. «Με επτά στις δέκα γυναίκες 13-18 ετών να αυτοπροσδιορίζονται ως φεμινίστριες, αξίζει να τις επιδοκιμάσουμε».

«Αυτά τα στοιχεία δείχνουν ότι οι νέες γυναίκες μεγαλώνουν σε έναν κόσμο όπου δεν βρίσκουν το λόγο να μη θέτουν ζητήματα περί ισότητας. Οι νέοι άνθρωποι υποστηρίζουν περισσότερο την ισότητα από ποτέ, η οποία από μια κενή συζήτηση περί “γυναικείας δύναμης” έχει εξελιχθεί σε κανόνα», πρόσθεσε η ίδια και κατέληξε ως εξής: «Αυτή η ραγδαία μεταστροφή θα μπορούσε να σημαίνει ότι η πατριαρχία που επικρατεί εδώ και χιλιάδες χρόνια ίσως πλησιάζει στο τέλος της».

Share

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Γιατί αφήνω τα παιδιά μου να παίζουν βίαια ηλεκτρονικά παιχνίδια»
«Γιατί αφήνω τα παιδιά μου να παίζουν βίαια ηλεκτρονικά παιχνίδια»

Ακούγεται αμφιλεγόμενο, ιδιαίτερα στον απόηχο ενός ακόμη σχολικού μακελειού στις ΗΠΑ. Αλλά αν έχετε παιδιά στην εφηβεία, ίσως συμφωνήσετε με την Αμερικανίδα μητέρα δύο αγοριών Deneene Bell, που έχει καταλήξει στην παραπάνω απόφαση.

«Χαλαρώστε, είναι απόλυτα φυσιολογικό το παιδί σας να αυνανίζεται»
«Χαλαρώστε, είναι απόλυτα φυσιολογικό το παιδί σας να αυνανίζεται»

Κανένας γονιός δεν ονειρεύεται τη στιγμή που θα πιάσει το «για πάντα μωρό» του να αυτοϊκανοποιείται. Αν όμως συμβεί αυτό, η Αμερικανίδα αρθρογράφος Rita Templeton εξηγεί πώς μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε ψύχραιμα.

ΕΜΕΙΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *