Now Reading
Τα ωραιότερα πάρκα για τα παιδιά στην Αθήνα

Τα ωραιότερα πάρκα για τα παιδιά στην Αθήνα

Πάρτε μια ανάσα δροσιάς και αφήστε τα πιτσιρίκια να παίζουν με τις ώρες σε αυτές τις καταπράσινες εκτάσεις που θα σας κάνουν να ξεχάσετε ότι βρίσκεστε (ακόμα) στην πόλη.

Ο ήλιος καίει, στην παιδική χαρά της γειτονιάς σας επικρατεί το αδιαχώρητο τώρα που έκλεισαν τα σχολεία και τα παιδιά σας, κλεισμένα στους τέσσερις τοίχους του διαμερίσματος, σας παραπονιούνται ότι βαριούνται ή, αν δεν είναι ακόμη σε ηλικία να το πουν, το δείχνουν ξεσπώντας στα παιχνίδια τους και στα έπιπλα του σπιτιού. Το καλύτερο δώρο που έχετε να κάνετε, ειδικά σε μια τέτοια περίσταση, στα παιδιά σας αλλά και στον εαυτό σας είναι να οργανώσετε μια απόδραση σε κάποιο πάρκο. Ναι, έχει και τέτοια η Αθήνα, παρόλο που ως γνωστόν δεν φημίζεται για το πράσινό της. Αυτές είναι μερικές από τις καλύτερες επιλογές που προσφέρει.

1. Άλσος Βεΐκου. Μια τεράστια έκταση χιλιάδων στρεμμάτων στη λεγόμενη περιοχή των Τουρκοβουνίων, στο Γαλάτσι, είναι παράδεισος για τα πιτσιρίκια, διάσπαρτη καθώς είναι με παιδικές χαρές, αθλητικές εγκαταστάσεις αλλά και αναψυκτήρια για να πιούν η μαμά και ο μπαμπάς τον καφέ τους. Με σκιά σε διάφορα σημεία και θέα από ψηλά, προσφέρεται και για οικογενειακά πικνίκ. Έχει και θερινό σινεμά, για να κλείσει η μέρα κινηματογραφικά.

2. Πάρκο Σταύρος Νιάρχος. Το αρχιτεκτονικό αυτό θαύμα του Ρέντσο Πιάνο αποτελεί και μια όαση για τα νότια προάστια και όχι μόνο, μια ωδή στη μεσογειακή φύση που φιλοξενεί διάφορα είδη τοπικής χλωρίδας. Στο μεγάλο ξέφωτο τα πιτσιρίκια θα χορτάσουν παιχνίδι και η οικογένεια σνακ από την όμορφη καντίνα. Στην Εσπλανάδα μικροί και μεγάλοι θα κάνετε ποδήλατο χωρίς εμπόδια. Μπείτε στο site (www.snfcc.org) για να δείτε τις εκδηλώσεις που διοργανώνονται όλο το χρόνο. Ενδεικτικά, τον Ιούλιο τα παιδιά μπορούν να συμμετάσχουν στη δραστηριότητα «Οι κηπουροί του πάρκου».

3. Πάρκο Αντώνης Τρίτσης. Με έκταση που δεν έχει να ζηλέψει το… Hyde Park του Λονδίνου, αυτό το πάρκο στο Ίλιον αποτελεί ιδανική επιλογή για τους κατοίκους δυτικών προαστίων, αν και δυστυχώς τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει μια εικόνα εγκατάλειψης (αυτό ελπίζουμε να αλλάξει σύντομα). Έχει λοιπόν ατελείωτο χώρο για τρέξιμο αλλά τεχνητές λίμνες με πάπιες που θα ενθουσιάσουν τα μικρά. Στα συν του και τα παιδικά εκπαιδευτικά προγράμματα της Οργάνωσης Γη (www.organizationearth.org) που φιλοξενεί, τα οποία επιδιώκουν να καλλιεργήσουν οικολογική συνείδηση σε όλες τις ηλικίες.

4. Κτήμα Συγγρού. Όχι τυχαία, αποκαλείται και Δάσος Συγγρού αφού αυτή η έκταση στο Μαρούσι ξεχωρίζει για την πυκνή της βλάστηση. Τα μονοπάτια ανάμεσα στα πεύκα προσφέρονται για περπάτημα, για βόλτα με το σκύλο και για ποδήλατο, είναι δροσερά ακόμα και το καλοκαίρι και θα σας δώσουν την αίσθηση ότι βρίσκεστε πολύ μακριά από την Αθήνα. Έχει και αξιοθέατα: τον Πύργο Ανδρέα Συγγρού του Ερνέστου Τσίλλερ και έναν ναό σχεδιασμένο από τον ίδιο αρχιτέκτονα.

5. Πάρκο Γουδή. Μικρό σε μέγεθος αλλά περιποιημένο και καταπράσινο, αποτελεί ιδανικό σημείο απόδρασης για όσους κατοικούν Αμπελόκηπους, Ζωγράφου και γενικά κοντά στο κέντρο της Αθήνας. Έχει εκτάσεις με γρασίδι κάτω από τα δέντρα για οικογενειακά πικνίκ, αθλητικές εγκαταστάσεις, αναψυκτήρια, παιδική χαρά αλλά και ένα στεγασμένο χώρο με πάγκους που επιλέγεται συχνά για παιδικά πάρτι.

Δείτε Επίσης

6. Εθνικός Κήπος. Σταθερή αξία στο κέντρο της Αθήνας, μπορεί να γίνει αφορμή για μια ξενάγηση στο ιστορικό παρελθόν του πάρκου καθώς εκτιμάται ότι αποτελεί χώρο πρασίνου στην πόλη από το 600 π.Χ.! Θαυμάστε με τα πιτσιρίκια τα εκατοντάδες είδη φυτών αλλά και τα πτηνά του και επισκεφτείτε, αν έχετε τη δυνατότητα, την Παιδική Βιβλιοθήκη, όπου μάλιστα εκτός καλοκαιριού τα πρωινά του Σαββάτου διοργανώνονται δραστηριότητες για πιτσιρίκια.

 

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top