Τα 10 λεπτά που προστατεύουν την καρδιά του

Ακόμα και 10 μόνο λεπτά έντονης άσκησης κάνουν καλό

Κείμενο:

Σημαντικά οφέλη για την καρδιά και το μεταβολισμό του μπορεί να έχει ένα παιδί αν αντικαταστήσει την άσκηση χαμηλής έντασης με σύντομα διαστήματα, ακόμα και 10 λεπτών, με έντονη άσκηση, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Ειδικά για παιδιά που έχουν αυξημένα επίπεδα ινσουλίνης στο αίμα και λίγο μεγαλύτερη από το κανονικό περίμετρο μέσης, ακόμα και 10 λεπτά την ημέρα έντονης άσκησης μπορούν να κάνουν καλό, μειώνοντας τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών προβλημάτων και μεταβολικών νόσων.

Για τις ανάγκες της μελέτης, οι ερευνητές ανέλυσαν στοιχεία 11.588 νέων, ηλικίας 4-18 ετών, που περιλήφθηκαν σε 11 έρευνες.

Οι ερευνητές εστίασαν σε αυτά τα αρχεία που περιλάμβαναν την ηλικία, το φύλο, το επίπεδο άσκησης του παιδιού και τουλάχιστον ένα βιοδείκτη καρδιομεταβολικού κινδύνου.

Σε αυτά περιλαμβάνονταν η περίμετρος μέσης, η αρτηριακή πίεση και τα επίπεδα της «καλής» και της «κακής» χοληστερίνης, των τριγλυκεριδίων, της γλυκόζης και της ινσουλίνης.

Ο επικεφαλής ερευνητής Justin B. Moore, δήλωσε ότι τα αποτελέσματα έδειξαν ότι αν αντικατασταθούν μεγαλύτερα διαστήματα ελαφριάς άσκησης με μέτριες ποσότητες έντονης άσκησης υπάρχουν ενδεχομένως περισσότερα καρδιομεταβολικά οφέλη από αυτά που δίνει η μέτρια δραστηριότητα και η αποφυγή της καθιστικής συμπεριφοράς.

Πρόσθεσε ακόμα ότι ακόμα και μία σχετικά μικρή αλλά έντονη δόση άσκησης, ακόμα και 10 λεπτών που είναι κάτι που μπορούν να κάνουν τα περισσότερα παιδιά στην καθημερινότητά τους, μπορεί να είναι το κλειδί για να διατηρήσουν την καρδιακή και μεταβολική τους υγεία.

Share

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΕΜΕΙΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *