Τι πρέπει να αποφεύγετε στη διατροφή στη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Η σημασία της ισορροπημένης διατροφής

Κείμενο:

 

Πολλές έρευνες στο παρελθόν έχουν καταδείξει ότι η παχυσαρκία στη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να κρύβει κινδύνους για την υγεία τόσο της μητέρας όσο και του εμβρύου.

Εξάλλου, όλοι οι ειδικοί, γιατροί και διατροφολόγοι, επισημαίνουν τη σημασία της ισορροπημένης διατροφής σε όλα τα στάδια της ζωής μίας γυναίκας και πολύ περισσότερο στην εγκυμοσύνη.

Μία νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Cambridge ήρθε για να στηρίξει ακόμα περισσότερο αυτή την άποψη, διαπιστώνοντας ότι η πρόσληψη ζάχαρης και λιπαρών πάνω από τα συνιστώμενα και επιτρεπτά όρια μπορεί να επηρεάσει την ανάπτυξη του εμβρύου.

Κι αυτό γιατί οι γυναίκες που καταναλώνουν πολλή ζάχαρη και λιπαρά κινδυνεύουν να εμφανίσουν παχυσαρκία και μεταβολικές βλάβες που ενδέχεται να επηρεάσουν και το έμβρυο.

Συγκεκριμένα, η μητέρα γίνεται πιο ευάλωτη σε παθήσεις όπως ο διαβήτης τύπου 2 και η καρδιοπάθεια, αλλά και σε συσσώρευση λίπους αργότερα. Η έρευνα κατέγραψε επίσης, επιπτώσεις στην ροή των θρεπτικών ουσιών προς το έμβρυο, που επέδρασαν στο μεταβολισμό του σε σημαντικά στάδια της ανάπτυξής του.

Με βάση τα αποτελέσματα, γίνεται πιο σαφές το γιατί παιδιά που γεννήθηκαν από μητέρες με παχυσαρκία ή με τάσεις παχυσαρκίας έχουν και τα ίδια τάση για παχυσαρκία, υπέρταση και διαβήτη τύπου 2 όταν γίνονται ενήλικες.

* onmed.gr

Share

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΕΜΕΙΣ

Έχουμε μόλις 18 καλοκαίρια με τα παιδιά μας
Έχουμε μόλις 18 καλοκαίρια με τα παιδιά μας

Προτού καλά καλά το συνειδητοποιήσουμε θα έχουν ενηλικιωθεί και θα ακολουθούν το δικό τους δρόμο, όπως γράφει η Αμερικανίδα αρθρογράφος και μητέρα ενός αγοριού, Karell Roxas.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *