Τι σχέση έχει η περιοχή που ζείτε με την οικογένειά σας

Πώς επηρεάζει τη ζωή σας το που μένετε

Κείμενο:

Αρνητικά μπορεί να επηρεάσει τις προσπάθειες ενός ζευγαριού να κάνει παιδί το γεγονός ότι μένει κοντά σε κάποιον κεντρικό και πολυσύχναστο ή θορυβώδη δρόμο, σύμφωνα με μία νέα έρευνα που έρχεται από τη Δανία.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Γιέπε Σουλτς Κρίστενσεν του Κέντρου Ερευνών της Δανικής Εταιρείας Καρκίνου στην Κοπεγχάγη, ανέλυσαν στοιχεία για περίπου 65.200 γυναίκες που προσπαθούσαν να συλλάβουν.

Η μελέτη συσχέτισε τα επίπεδα θορύβου στα οποία ήταν εκτεθειμένη κάθε γυναίκα λόγω του τόπου διαμονής της, με τον χρόνο που χρειάσθηκε για να συλλάβει.

Μελέτες που είχαν γίνει στο παρελθόν έδειξαν ότι οι περισσότερες γυναίκες που προσπαθούν ενεργά να συλλάβουν, δηλαδή το 80%, το καταφέρνουν μέσα σε ένα εξάμηνο.

Διαπιστώθηκε, όμως, ότι ο θόρυβος από την κυκλοφορία των οχημάτων προκαλεί διαταραχές του ύπνου και στρες, πράγμα που μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την αναπαραγωγική υγεία.

Μάλιστα, η συγκεκριμένη έρευνα έδειξε ότι όσο αυξάνουν οι θόρυβοι του περιβάλλοντος τόσο μεγαλώνουν οι δυσκολίες για τη σύλληψη.

Για κάθε 10 ντεσιμπέλ πρόσθετου θορύβου από την κίνηση των οχημάτων στους γειτονικούς δρόμους, αυξάνεται κατά 8% η πιθανότητα να χρειασθούν έξι έως 12 μήνες για τη σύλληψη του παιδιού. Όταν όμως για τη σύλληψη απαιτηθούν πάνω από 12 μήνες, τότε το πρόβλημα πρέπει να αποδοθεί σε άλλους παράγοντες που επηρεάζουν αρνητικά τη γονιμότητα του ζευγαριού.

Αν και παραμένει άγνωστο κατά πόσο ο θόρυβος της γειτονιάς επηρεάζει περισσότερο τη γυναίκα ή το σύντροφό της, προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι οι διαταραχές του ύπνου συνδέονται με μειωμένη γονιμότητα στις γυναίκες και χειρότερη ποιότητα σπέρματος στους άντρες, οπότε είναι πιθανό να επηρεάζονται εξίσου τα δύο φύλα.

*Αθηναϊκό Πρακτορείο

Share

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Έμαθα από μια φίλη μου ότι είμαι έγκυος»
«Έμαθα από μια φίλη μου ότι είμαι έγκυος»

Mια γυναίκα, η Kate Schweitzer, βασανιζόταν από τον αβάσιμο φόβο ότι ήταν υπογόνιμη αλλά αποφάσισε να κάνει το τεστ εγκυμοσύνης χάρη στην παρατηρητικότητα μιας φίλης. Αυτή είναι η μαρτυρία της.

Αν φοβάστε διαρκώς ότι πάσχετε από μια σοβαρή ασθένεια, δεν είστε η μόνη
Αν φοβάστε διαρκώς ότι πάσχετε από μια σοβαρή ασθένεια, δεν είστε η μόνη

Η υποχονδρίαση, που πηγάζει από το έντονο άγχος, υπολογίζεται ότι εμφανίζεται με τετραπλάσια συχνότητα στις γυναίκες. Η προσωπική μαρτυρία της Αμερικανίδας αρθρογράφου και μαμάς Mary Katherine δείχνει πώς είναι να ζεις με αυτή την κατάσταση.

ΕΜΕΙΣ

Δωρεάν δράσεις για το βιβλίο, για παιδιά και γονείς, αυτή την Κυριακή στην Τεχνόπολη
Δωρεάν δράσεις για το βιβλίο, για παιδιά και γονείς, αυτή την Κυριακή στην Τεχνόπολη

Εργαστήρια, αφηγήσεις, θεατρικές παραστάσεις και άλλες εκδηλώσεις περιμένουν μικρούς και μεγάλους στις 22/4 στο Γκάζι, στο πλαίσιο της ανακήρυξης της Αθήνας ως Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου 2018.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *