Το εμβόλιο κατά της ιλαράς έχει σώσει είκοσι εκατομμύρια ζωές

Γιατί δεν πρέπει να διστάσετε να κάνετε στο παιδί σας το MMR.

Περίπου 90.000 άνθρωποι πεθαίνουν ετησίως από ιλαρά. Για παιδιά κάτω των πέντε ετών, αυτή η ασθένεια είναι πιο θανατηφόρα και από τη μηνιγγίτιδα, ενώ παγκοσμίως τα νήπια κινδυνεύουν περισσότερο να πεθάνουν από ιλαρά παρά σε τροχαία δυστυχήματα. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας τη θεωρεί ως μια από τις δέκα βασικές αιτίες θανάτου στην παιδική ηλικία.

Στοιχεία που ήρθαν πρόσφατα στη δημοσιότητα έδειξαν, ωστόσο, πόσο δραστικά έχουν μειωθεί οι θάνατοι από ιλαρά μετά την κυκλοφορία του εμβολίου MMR. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, το συγκεκριμένο εμβόλιο έχει σώσει παγκοσμίως 20 εκατομμύρια ζωές από το 2000.

Από την άλλη, τουλάχιστον στις ΗΠΑ περίπου το 9% πιστεύει ότι το MMR δεν είναι ασφαλές. Παρόλο που ένα πλήθος μελετών –ανάμεσά τους και μια έρευνα που έγινε το 2015 σε 95.000 παιδιά– έχει δείξει ότι δεν συνδέεται με κανέναν τρόπο με τον αυτισμό.

Αν δεν υπήρχαν τα εμβόλια, μόνο το 2017 (σύμφωνα με εκτιμήσεις του αμερικανικού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων) θα είχαν πεθάνει 1,5 εκατομμύρια άτομα παγκοσμίως από ιλαρά. Κι αυτές οι στατιστικές είναι από μόνες τους ένας καλός λόγος για να μην αναβάλλουμε τον εμβολιασμό των παιδιών μας.

 

Share

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΕΜΕΙΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *