Το «Παιδικό Πανηγυράκι» επιστρέφει με “επικίνδυνες αποστολές” για παιδιά και όχι μόνο!

Εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες για καλό σκοπό!

Κείμενο:

 

Το «Παιδικό Πανηγυράκι» επιστρέφει ανανεωμένο κι ενισχυμένο και περιμένει να δώσει χαρά στους νεότερους επισκέπτες του 4ου Πανηγυριού Αποφοίτων της Σχολής Μωραΐτη. Θα διεξαχθεί το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Μαΐου 2017, τις ώρες 13.00-18.00, στον χώρο του Νηπιαγωγείου του σχολείου (Παπαναστασίου & Αγίου Δημητρίου, Π.Ψυχικό). Η είσοδος για τα παιδιά είναι 2Ε και τα έσοδά του θα διατεθούν για την ενίσχυση των οργανώσεων Color Youth, Σχεδία και Mission Άνθρωπος.

Για άλλη μια χρονιά, λοιπόν, παιδιά 2-12 ετών θα έχουν την ευκαιρία να απασχοληθούν δημιουργικά με μια σειρά από εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες. Από αυτές άλλες θα είναι ελεύθερες κι άλλες οργανωμένες. Όλες, όμως, έχουν επιλεγεί κι έχουν σχεδιαστεί ειδικά για τις ανάγκες του Παιδικού Πανηγυριού από απόφοιτους παιδαγωγούς και είναι χωρισμένες σε τρεις ομάδες, ανάλογα με την ηλικιακή ομάδα στην οποία απευθύνονται (2-3, 4-6, 7-12 ετών αντίστοιχα). Σ’αυτές ενδεικτικά περιλαμβάνονται:

 • ‘Επικίνδυνες αποστολές’… για παιδιά: διασκεδαστικά και προκλητικά παιχνίδια επιβίωσης, όπου τα παιδιά θα καλούνται να χρησιμοποιήσουν όλες τους τις αισθήσεις και τις κινητικές τους επιδεξιότητες για να ξεπεράσουν τον ίδιο τους τον εαυτό!
 • Κids Υoga: ώρα για χαλάρωση μέσα από στάσεις και αναπνοές προσαρμοσμένες στις ανάγκες της παιδικής ηλικίας…
 • Παιχνίδια με τη φύση: στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο, όπου βρίσκεται το ξύλινο σπιτάκι του Νηπιαγωγείου, τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν κατασκευές με υλικά της φύσης, να κάνουν παρατήρηση μέσα από μικροσκόπιο και στερεοσκόπιο, να φυτέψουν στον λαχανόκηπο και να ζωγραφίσουν το δικό τους πήλινο γλαστράκι, το οποίο θα πάρουν φεύγοντας
 • Κατασκευές και άλλες εικαστικές δημιουργίες: ελεύθερος πειραματισμός με πηλό, καθοδηγούμενη εικαστική δημιουργία πάνω σε μικρά καμβαδάκια από την Art&Hobby και διακόσμηση των δέντρων της αυλής του Νηπιαγωγείου με πήλινες χάντρες, νήματα και άλλα)
 • Παιχνίδια με το νερό στην αυλή του Παιδικού Σταθμού: οι μικρότεροι επισκέπτες θα διασκεδάσουν μαζί με τους γονείς τους σε έναν ειδικά διαμορφωμένο περιφραγμένο χώρο παίζοντας παιχνίδια με τα έξυπνα και όμορφα αξεσουάρ της εταιρίας Munchkin.
 • Παιδική Θεατρική Παράσταση στο θέατρο του σχολείου: η θεατρική ομάδα «Κρέμα Κανέλα» και η σκηνοθέτης Μαίρη Παππά παρουσιάζουν τη διαδραστική μουσικοθεατρική παράσταση «Του νερού τα παραμύθια» (για παιδιά 4-10 ετών, είσοδος 5Ε)
 • Παράσταση Καραγκιόζη από παιδιά για παιδιά: Ο Νικόλας και Κωνσταντίνος, μαθητές του δημοτικού μας, θα χαρίσουν στα παιδιά μία αυθεντική και απολαυστική παράσταση που δε θα έχει πολλά να ζηλέψει από αυτές των επαγγελματιών!
 • STEAM: ένα εργαστήριο γεμάτο δοκιμές και πειράματα, μηχανική και ισορροπία, εκρήξεις, τεχνολογία και μαθηματικά!
 • Μουσικό εργαστήρι: παιχνίδι, πειραματισμός με κρουστά όργανα και δημιουργία μιας αυτοσχέδιας παιδικής ορχήστρας!
 • Βιβλιοπαρουσίαση: η συγγραφέας Βάσια Χατζηγιαννάκη θα παρουσιάσει στα παιδιά το βιβλίο της ‘Τούμπαλιν’ κι ύστερα θα ακολουθήσει εικαστικό εργαστήρι και διαδραστικά παιχνίδια με εκλεκτό καλεσμένο τον κεντρικό ήρωα της ιστορίας!
 • Face Painting: το γνωστό και πολύ αγαπημένο από μικρούς και μεγάλους από μαθήτριες του Λυκείου του σχολείου μας.

Όλες τις ώρες θα λειτουργεί παράλληλα στον χώρο του Νηπιαγωγείου και Παιδική Καντίνα με προϊόντα ειδικά προσαρμοσμένα στα γούστα και τις διατροφικές ανάγκες των μικρών παιδιών.

Share

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΕΜΕΙΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *