Τώρα που τα γυμναστήρια έχουν πάρει φωτιά

Φωτιά έχουν πάρει και τα μικρόβια.

Κείμενο:

Συντάκτης: Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Τα μικρόβια που κρύβονται παντού, αυτή η μάστιγα. Είναι να μην αρχίσεις να το ψάχνεις. Υπάρχουν όμως ορισμένα μέρη όπου τα μικρόβια λατρεύουν να συχνάζουν, όπως το γυμναστήριό σου.

Δεν υπονοώ ότι ο χώρος στον οποίο γυμνάζεσαι δεν είναι καθαρός, ούτε ότι εσύ δεν τηρείς τους κανόνες υγιεινής. Τι γίνεται όμως με τους υπόλοιπους αθλούμενους;

Δες ποια είναι τα 6 σημεία όπου συγκεντρώνονται μικρόβια και τι πρέπει να κάνεις για να προστατέψεις την υγεία σου:

1. Στρώματα: Αν έχεις το δικό σου και το καθαρίζεις τακτικά, είσαι οκ. Αν όμως χρησιμοποιείς κάποιο από αυτά του γυμναστηρίου, φρόντισε να μην το διπλώνεις απευθείας μετά το μάθημα ώστε να αερίζεται, και σύστησέ το και στους άλλους.

2. Αποδυτήρια: Φόρα πάντα σαγιονάρες και μην πατάς ξυπόλητη. Μετά το ντους, βάζε τις σαγιονάρες σου σε μια σακούλα πριν μπουν στον σάκο. Στο σπίτι, άφηνέ τις να στεγνώνουν.

3. Πετσέτα: Όσο μυρωδάτη κι αν την έχεις πάρει από το σπίτι, σίγουρα θα έχει ακουμπήσει παντού και πλέον δεν θα είναι τόσο καθαρή όσο νομίζεις. Άλλαζέ την τακτικά.

4. Μπουκαλάκι νερού: Προτίμησε αυτά με καπάκι που βιδώνει και μπορείς να το ανοίγεις εύκολα με το στόμα γιατί αν χρησιμοποιείς κάποιο πολλαπλών χρήσεων και πιάνεις το πώμα με τα χέρια αυτομάτως το γεμίζεις μικρόβια.

5. Βάρη και χειρολαβές: Μην ακουμπάς το πρόσωπό σου σε αυτά τα σημεία και πλένε τα χέρια σου αφότου τα έχεις χρησιμοποιήσει.

6. Σάκος: Λερωμένα, ιδρωμένα ρούχα και παπούτσια καλό είναι να μπαίνουν σε χωριστές σακούλες μέσα στον σάκο. Μόλις φτάνεις σπίτι, τα βγάζεις, τα αερίζεις και τα βάζεις στο πλυντήριο. Φυσικά δεν ξεχνάς να πλένεις πού και πού και τον ίδιο τον σάκο του γυμναστηρίου.

Πηγή: AllYou.gr

Share

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΕΜΕΙΣ

Έχουμε μόλις 18 καλοκαίρια με τα παιδιά μας
Έχουμε μόλις 18 καλοκαίρια με τα παιδιά μας

Προτού καλά καλά το συνειδητοποιήσουμε θα έχουν ενηλικιωθεί και θα ακολουθούν το δικό τους δρόμο, όπως γράφει η Αμερικανίδα αρθρογράφος και μητέρα ενός αγοριού, Karell Roxas.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *