Υπομονή, νέες μαμάδες: Οι προσπάθειές σας θα καρποφορήσουν

Αν νιώθετε συχνά εξαντλημένες και απογοητευμένες, διαβάστε αυτή τη συγκινητική ανάρτηση του ιστολογίου Coffee + Crumbs στο Facebook.

Κάποιες φορές η μητρότητα είναι σαν να παίρνεις χιλιάδες σπόρους και να τους εκτοξεύεις στον αέρα με την ελπίδα και την ευχή οι σωστοί να ριζώσουν στο έδαφος.

Σκέφτομαι κάθε συζήτηση, κάθε παραμύθι που διαβάζουμε το βράδυ, κάθε τσιρότο με σούπερ ήρωες, κάθε σνακ, κάθε τιμωρία, κάθε «Σ’ αγαπώ» και να αναρωτιέμαι: Μετράει;

Αυτή η δουλειά είναι μονότονη και καθόλου λαμπερή, αόρατη και εξαντλητική και συνήθως τα πρώτα χρόνια δεν οδηγεί σε άμεση ανθοφορία. Νιώθουμε σαν να πετάμε σπόρους δεξιά και αριστερά, αλλά δεν έχουμε ιδέα αν όλη αυτή η δουλειά, αυτή η αγάπη, αυτή η καθοδήγηση θα αποφέρει καρπούς.

Έχει ριζώσει κανένας από αυτούς; Δεν έχεις άλλη επιλογή παρά να περιμένεις για να δεις.

Και μετά… Μια μέρα βλέπεις τον πεντάχρονο γιο σου να σκεπάζει τρυφερά με μια κουβέρτα το μικρότερο αδερφό του. Γίνεσαι μάρτυρας μιας αυθόρμητης πράξης μοιράσματος, αγάπης, καλοσύνης.

Αυτές οι μικρές εκλάμψεις, τα μικροσκοπικά άνθη, εμφανίζονται ανάμεσα στους καβγάδες και τα ξεσπάσματα και τις τιμωρίες. Είναι σαν τα κίτρινα λουλουδάκια που ξεπετάγονται από τα αγριόχορτα, εκλιπαρώντας μας να τα προσέξουμε και να τα απολαύσουμε.

Υπομονή, μαμάδες μικρών παιδιών. Μπορεί να έχουμε κουραστεί να εκτοξεύουμε σπόρους στον άνεμο, αλλά σας διαβεβαιώνω: Σύντομα, κάποιοι θα ριζώσουν. Αρκεί να είμαστε προσεκτικές. Αρκεί να μη χαθούμε τόσο μέσα στα αγριόχορτα ώστε να μην προσέξουμε τα άνθη που φυτρώνουν ανάμεσά τους.

Share

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αν φοβάστε διαρκώς ότι πάσχετε από μια σοβαρή ασθένεια, δεν είστε η μόνη
Αν φοβάστε διαρκώς ότι πάσχετε από μια σοβαρή ασθένεια, δεν είστε η μόνη

Η υποχονδρίαση, που πηγάζει από το έντονο άγχος, υπολογίζεται ότι εμφανίζεται με τετραπλάσια συχνότητα στις γυναίκες. Η προσωπική μαρτυρία της Αμερικανίδας αρθρογράφου και μαμάς Mary Katherine δείχνει πώς είναι να ζεις με αυτή την κατάσταση.

«Ξυπνώντας πιο πρωί, έγινα καλύτερη μητέρα»
«Ξυπνώντας πιο πρωί, έγινα καλύτερη μητέρα»

Βάζοντας νωρίτερα ξυπνητήρι, η Αμερικανίδα αρθρογράφος Joanna McClanahan εξασφάλισε λίγο πολύτιμο χρόνο για τον εαυτό της, ώστε να ανταποκρίνεται καλύτερα και στις ανάγκες των παιδιών της.

ΕΜΕΙΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *