Now Reading
Ευτυχισμένη μαμά ίσον μωρό χωρίς κολικούς;

Ευτυχισμένη μαμά ίσον μωρό χωρίς κολικούς;

Μια νέα έρευνα συνδέει τις βρεφικές αυτές ενοχλήσεις με την απουσία επαρκούς υποστήριξης της μητέρας από το σύντροφό της.

Κείμενο: childit.gr – απαγορεύεται η αναδημοσίευση

Μια νέα έρευνα συνδέει τις βρεφικές αυτές ενοχλήσεις με την απουσία επαρκούς υποστήριξης της μητέρας από το σύντροφό της.

Αν είστε νέα μητέρα και απολαμβάνετε μια καλή υποστήριξη από το σύντροφο και τον κοινωνικό σας περίγυρο, το μωρό σας διατρέχει χαμηλότερο κίνδυνο να υποφέρει από κολικούς! Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε μια νέα μελέτη από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια.

Βασισμένοι σε παλαιότερες έρευνες που είχαν συνδέσει τους βρεφικούς κολικούς με την ψυχολογία της μαμάς, οι Αμερικανοί ερευνητές διερεύνησαν αν η ευρεία υποστήριξή της από το σύντροφό της, τους φίλους και τους συγγενείς της θα μπορούσαν να λειτουργήσουν προστατευτικά για το μωρό.

Δείτε Επίσης

Και πράγματι, όπως παρατήρησαν, οι νέες μητέρες που ανέφεραν, στο πλαίσιο της έρευνας, ότι ήταν πιο χαρούμενες και απολάμβαναν μεγαλύτερη υποστήριξη από τον περίγυρό τους, ήταν λιγότερο πιθανό να έχουν ένα μωρό με κολικούς. Ιδιαίτερα εκείνες που είχαν έναν υποστηρικτικό σύντροφο.

Οι κολικοί του μωρού αποτελούν ένα μεγάλο γρίφο για τους γιατρούς, όπως προδίδει άλλωστε και ο ορισμός τους (έντονο κλάμα χωρίς εμφανή αιτία). Έτσι, για την αντιμετώπισή τους προτείνεται μια μεγάλη ποικιλομορφία μέτρων, όπως κοιλιακό μασάζ με λάδι λεβάντας, χορήγηση υποαλλεργικού γάλακτος και μείωση των ερεθισμάτων που δέχεται ένα βρέφος. Ίσως όμως τελικά, όπως καταδεικνύει η νέα μελέτη, το κλειδί για τη θεραπεία τους να κρύβεται στην ευτυχία της μαμάς.

Τώρα μένει αυτό το συμπέρασμα να επιβεβαιωθεί και να αναζητηθεί το γιατί, από περαιτέρω μελέτες. Στο μεταξύ όμως έχετε ήδη πολλούς καλούς λόγους, νέες μαμάδες, να μην απομονώνεστε και να δέχεστε όποια βοήθεια σας προσφέρεται.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top