Now Reading
Πλεκτά χταπόδια βοηθάνε τα πρόωρα μωρά

Πλεκτά χταπόδια βοηθάνε τα πρόωρα μωρά

Πόσο καλό μπορούν να κάνουν τα συγκεκριμένα χταπόδια στα πρόωρα μωρά;

Στα πρόωρα μωρά στο νοσοκομείο Poole χαρίζονται ασυνήθιστοι φίλοι για να τα κρατούν ασφαλή στις θερμοκοιτίδες: πλεκτά χταπόδια.Όπως αναφέρει η τοπική εφημερίδα Bournemouth Echo θα προσφέρονται σε όλα τα βρέφη της μονάδας εντατικής θεραπείας νεογνών του νοσοκομείου – και ο λόγος είναι τόσο επιστημονικός, όσο και γλυκός…

Η έρευνα έδειξε πως τα πλεκτά πλοκάμια θυμίζουν στους μικρούς μας φίλους τον ομφάλιο λώρο και το να βρίσκονται μέσα στη μήτρα της μητέρας τους, κάτι το οποίο τους βοηθά να αισθάνονται ασφαλείς.

Μέχρι τώρα, τα πρόωρα δίδυμα Jasmine και Amber Smith, τα οποία γεννήθηκαν τρεις μήνες νωρίτερα έχουν επωφεληθεί από την παρηγοριά των πλεκτών χταποδιών. Η μητέρα τους, η Kat, είπε στην Bournemouth Echo: “Μία νοσοκόμα έφερε το χταπόδι και μας εξήγησε την ιδέα. Τα κορίτσια το αγαπούν πολύ. Όταν κοιμούνται κρατούν σφικτά τα πλοκάμια. Κανονικά θα ήταν μέσα στη μήτρα και θα έπαιζαν με τον ομφάλιο λώρο, οπότε τα χταπόδια τις κάνουν να αισθάνονται ασφαλείς και στις θέσεις τους. Είναι πραγματικά όμορφα”.

 

Η ιδέα ήρθε από τη Δανία, όπου μία έρευνα έδειξε πως τα παιχνίδια χταπόδια μπορούν να ηρεμήσουν τα μωρά, ενώ η πίεση στα πλοκάμια οδηγεί σε καλύτερο ρυθμό αναπνοής, κανονικούς καρδιακούς παλμούς και περισσότερα επίπεδα οξυγόνου στο αίμα. Επίσης, ήταν λιγότερο πιθανό για τα μωρά να τραβήξουν τις οθόνες ή τα μόνιτορ.

Η Daniel Lockyer, προϊσταμένη της νεογνικής υπηρεσίας, είπε στην Prima.co.uk: “Όταν ακούσαμε για τη διαφορά που μπορούν να κάνουν τα χταπόδια στα μικροσκοπικά μας μωρά ενθουσιαστήκαμε και, μετά από έρευνα, ήμασταν πρόθυμοι να τα γνωρίσουμε στους μικρούς μας ασθενείς. Είναι απίστευτο πώς κάτι τόσο απλό μπορεί ν’ ανακουφίσει ένα μωρό και να το κάνει να νιώσει καλύτερα”.

Το νοσοκομείο τώρα ελπίζει να λάβει αρκετά χταπόδια έτσι ώστε κάθε παιδί στη μονάδα να έχει ένα στην αγκαλιά του και να το πάρει στο σπίτι.

 

Δείτε Επίσης

Μετάφραση/διαμόρφωση: V for Vallia

Πηγή: http://www.prima.co.uk

 

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top