Now Reading
Πόσο νερό πρέπει να πίνετε την περίοδο του θηλασμού;

Πόσο νερό πρέπει να πίνετε την περίοδο του θηλασμού;

Η ανάγκη του οργανισμού σας για ενυδάτωση πολλαπλασιάζεται.

Ποτέ στη ζωή μου δεν έχω νιώσει τόση δίψα όση την εποχή που θήλαζα το γιο μου. Ούτε σε περιπτώσεις που έχω βρεθεί χωρίς ένα παγούρι κάτω από τον καυτό ήλιο σε αυγουστιάτικο καύσωνα. Την ώρα του θηλασμού φρόντιζα να έχω πάντα δίπλα μου ένα μπουκάλι νερό και όταν κάποιες φορές το ξεχνούσα, ένιωθα σαν να βρισκόμουν ξαφνικά στη μέση της ερήμου χωρίς προμήθειες.

Σίγουρα δεν είμαι η μόνη. Όπως εξηγεί ο Dr Sears, Αμερικανός γιατρός και δημιουργός της ιστοσελίδας που παρέχει ιατρικές συμβουλές για την υγεία της εγκυμονούσας και των παιδιών, «δεδομένου ότι το 90% του γάλακτος που καταναλώνει ένα μωρό, π.χ. έξι μηνών, αποτελείται από νερό, οι μητέρες που θηλάζουν πρέπει να πίνουν τέσσερα επιπλέον ποτήρια των 250 ml νερό καθημερινά». Δηλαδή, περίπου 1 λίτρο νερό επιπλέον.

Μπορεί να σας ακούγεται μεγάλη αυτή η ποσότητα, αλλά δεν υπάρχει τρόπος να την εξασφαλίσετε για τον οργανισμό σας – και το μωρό σας. Απλά φροντίστε να κουβαλάτε παντού μαζί σας ένα μπουκαλάκι με νερό. Επιπλέον, για να δελεάσετε τον εαυτό σας να πίνει περισσότερο νερό, μπορείτε να του δώσετε γεύση προσθέτοντας σε ένα ποτήρι μερικές φέτες αγγουράκι, μερικές σταγόνες λεμονιού, λίγο χυμό από φράουλες ή καρπούζι, όταν θα είναι η εποχή του. Παρατηρήστε επίσης το χρώμα των ούρων σας: αν είναι σκούρο κίτρινο, αυτό σημαίνει ότι δεν ενυδατώνεστε σωστά και πως πρέπει να αυξήσετε την πρόσληψη νερού.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top