Now Reading
Πώς θα περάσουν καλά και οι γονείς στο παιδικό πάρτι γενεθλίων που οργανώνετε

Πώς θα περάσουν καλά και οι γονείς στο παιδικό πάρτι γενεθλίων που οργανώνετε

Προνοήστε έτσι ώστε μικροί μεγάλοι να μείνουν με τις καλύτερες εντυπώσεις από αυτή την εμπειρία.

Όσο ενθουσιασμένοι κι αν είστε με την προοπτική να γιορτάσετε τα γενέθλια του παιδιού σας παρέα με τους αγαπημένους του φίλους, μην ξεχνάτε ότι θα φιλοξενήσετε και τους γονείς των παιδιών, οι οποίοι θα εκτιμήσουν ιδιαίτερα οποιαδήποτε χειρονομία δείξει ότι προνοήσατε και για τους καλεσμένους μεγαλύτερης ηλικίας. Τα παρακάτω tips θα σας βοηθήσουν να οργανώσετε το πάρτι έτσι ώστε να περάσουν μικροί-μεγάλοι αληθινά όμορφα.

1. Διαμορφώστε μια ξεχωριστή γωνιά για τους γονείς: Είτε κάνετε το πάρτι στο σπίτι σας είτε σε κάποιον άλλο χώρο, προσπαθήστε, ανάλογα φυσικά και με τη χωρητικότητα, να διαμορφώσετε την αίθουσα έτσι ώστε οι μεγάλοι να μην κάθονται στριμωγμένοι ανάμεσα σε παιδιά που παίζουν, τρέχουν και κρέμονται από τα πόδια τους παρακαλώντας για ένα ακόμα κομμάτι τούρτας.

2. Επενδύστε σε εμψυχωτές/παιδαγωγούς: Αξίζει να διαθέσετε μερικά χρήματα σε έναν εμψυχωτή (ή περισσότερους, ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών), ώστε να εξασφαλίσετε λίγο ελεύθερο χρόνο για τους γονείς, αλλά και για να περάσουν τα παιδιά καλύτερα. Εναλλακτικά, αν τα οικονομικά σας δεν το επιτρέπουν, μπορείτε να οργανώσετε μόνοι σας κάποια δραστηριότητα για τα παιδιά (εδώ θα βρείτε μερικές ιδέες χαμηλού κόστους), που θα τα κρατήσει απασχολημένα και θα τα διασκεδάσει για ώρα.

3. Φροντίστε στον μπουφέ να μην έχει μόνο «παιδικές» επιλογές: Όλα τα παιδιά λατρεύουν π.χ. την πίτσα και τους χυμούς, αλλά για να κάνετε το μενού λίγο πιο υγιεινό ενώ ταυτόχρονα ικανοποιείτε και τους μεγάλους, εμπλουτίστε το με πιο φυσικές και ισορροπημένες λύσεις όπως σουβλάκια λαχανικών (ανάλογα και με την ηλικία των παιδιών), ποικιλίες τυριών και ελαφριά τοστ π.χ. μόνο με βούτυρο, τυρί και ντομάτα. Από την άλλη, καλό είναι να υπάρχουν και μερικά ελαφριά αλκοολούχα ποτά για τους γονείς, όπως κρασί και μπίρα, ιδιαίτερα αν το πάρτι γίνεται σε απογευματινές ώρες.

4. Δημιουργήστε μια μουσική λίστα «φιλική» για όλες τις ηλικίες: Κλασικές ροκ και ντίσκο επιτυχίες, αλλά και σύγχρονα ποπ κομμάτια θα βάλουν μικρούς μεγάλους στο πνεύμα του πάρτι και θα είναι ένα ευχάριστο διάλειμμα για τους γονείς που έχουν ως καθημερινό σάουντρακ τα παιδικά τραγούδια από το YouTube.

Δείτε Επίσης

5. Οργανώστε παιχνίδια στα οποία μπορεί να συμμετέχει όλη η οικογένεια: Το καλοκαίρι, που πολλά παιδικά πάρτι διοργανώνονται σε πάρκα και μεγάλους υπαίθριους χώρους, προσφέρεται ιδιαίτερα για ομαδικά παιχνίδια όπως οι τσουβαλοδρομίες, τα «μήλα» και το κυνήγι θησαυρού. Μέσα από αυτά οι γονείς μπορεί να βρεθούν να διασκεδάζουν εξίσου με τα παιδιά! Απλά ενημερώστε τους από πριν για να ντυθούν άνετα, π.χ. με αθλητικά παπούτσια.

6. Οργανώστε ένα παιδικό πάρτι… μόνο για παιδιά: Χαρίστε στους γονείς των μικρών σας καλεσμένων δύο ώρες ελεύθερου χρόνου, οργανώνοντας ένα παιδικό πάρτι χωρίς μεγάλους, με λίγα παιδιά, για παράδειγμα σε έναν παιδότοπο με παιδαγωγούς για να τα απασχολήσουν, σε ένα escape room ή σε μια πίστα paintball, ανάλογα πάντα με την ηλικία και τα ενδιαφέροντά τους.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top