Now Reading
Πώς θα προετοιμαστείτε για το πρώτο σας αεροπορικό ταξίδι με το μωρό

Πώς θα προετοιμαστείτε για το πρώτο σας αεροπορικό ταξίδι με το μωρό

Ίσως είναι πολύ πιο εύκολο από όσο φαντάζεστε. Αρκεί να οργανωθείτε σωστά.

Ετοιμάζεστε να πετάξετε για πρώτη φορά με το μωρό σας, αλλά νιώθετε σαν να έχετε μπροστά σας μια τεράστια εκστρατεία; Μπορεί να αποδειχθεί λιγότερο δύσκολο από όσο φαντάζεστε. Ωστόσο, προτού να ξεκινήσετε, καλό είναι να γνωρίζετε κάποιες γενικές οδηγίες.

Βεβαιωθείτε ότι έχει κάνει όλα τα απαραίτητα εμβόλια: «Η μεγάλη μας ανησυχία είναι μήπως το μωρό αρρωστήσει, κλεισμένο σε ένα χώρο με τόσους ανθρώπους» σχολιάζει η Αμερικανίδα παιδίατρος Dr. Aishwarya Deenadayalu, συμπληρώνοντας: «Για οποιοδήποτε μεγάλο ταξίδι, είτε είναι οδικό είτε με αεροπλάνο είτε με τρένο, καλό είναι να έχουμε κάνει όλα τα εμβόλια στο μωρό, ιδιαίτερα αν ο προορισμός βρίσκεται στο εξωτερικό. Τα πρώτα εμβόλια γίνονται στο δεύτερο μήνα της ζωής του».

Αν είναι νεογέννητο, συμβουλευτείτε τον παιδίατρο: Ίσως σάς συστήσει να αποφύγετε το αεροπορικό ταξίδι με ένα τόσο μικρό μωρό, αν δεν είναι απολύτως απαραίτητο να γίνει, γιατί λόγω του ανεπαρκώς αναπτυγμένου ανοσοποιητικού του συστήματος είναι πιο ευάλωτο σε λοιμώξεις. Αν δεν μπορείτε να το αποφύγετε, στη διάρκειά του φροντίστε να πλένετε συστηματικά τα χέρια σας και να χρησιμοποιείτε απολυμαντικό χεριών.

Θηλάστε το κατά την απογείωση και προσγείωση: Με αυτό τον τρόπο, όχι μόνο θα το ηρεμήσετε, αλλά επιπλέον θα το βοηθήσετε να εξισορροπήσει τις αλλαγές στην πίεση που υφίστανται τα αυτάκια του την ώρα που το αεροπλάνο παίρνει ή χάνει ύψος. Αν δεν θηλάζετε, δώστε του μπιμπερό ή πιπίλα. Σε περίπτωση που το μωρό σας πέρασε πρόσφατα ωτίτιδα, συμβουλευτείτε τον παιδίατρο μήπως πρέπει να αναβάλετε το ταξίδι.

Βεβαιωθείτε ότι δεν αντιμετωπίζει προβλήματα με το αναπνευστικό του: Η πίεση του αέρα στην καμπίνα του αεροπλάνου είναι χαμηλότερη από εκείνη στο έδαφος. Αυτή η αλλαγή, όταν είναι προσωρινή, δεν ενέχει κινδύνους για ένα απόλυτα υγιές μωρό. Αν όμως γεννήθηκε πρόωρα, αντιμετωπίζει χρόνια καρδιακά ή αναπνευστικά προβλήματα, ή περνάει μια λοίμωξη του αναπνευστικού, ρωτήστε τον παιδίατρο αν μπορεί να κάνει αυτό το ταξίδι.

Δείτε Επίσης

Πάρτε μαζί σας τα αγαπημένα του παιχνιδάκια: Θα το κρατήσουν απασχολημένο στη διάρκεια της πτήσης και θα λειτουργήσουν ως ένας καλός αντιπερισπασμός αν π.χ. φοβηθεί από το δυνατό βουητό της απογείωσης.

Πάντως, τα αεροπορικά ταξίδια με πολύ μικρά παιδιά έχουν και ένα πλεονέκτημα: Οι επιβάτες κάτω των δύο ετών ταξιδεύουν δωρεάν με τις περισσότερες αεροπορικές εταιρείες, αρκεί να μπορούν να καθίσουν στην αγκαλιά του γονιού τους. Σε πολύωρες πτήσεις, κάποιες εταιρείες προσφέρουν και καλαθούνες/κρεβατάκια που στερεώνονται έτσι ώστε να ελευθερώσουν για λίγο τα χέρια του γονιού και να επιτρέψουν στο παιδί να κινηθεί πιο άνετα. Σε κάποια μεγάλα αεροσκάφη, μάλιστα, ο διάδρομος είναι τόσο ευρύχωρος, που ο γονιός έχει το περιθώριο ακόμα και να κάνει βόλτα το μωρό με το καρότσι.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top