Now Reading
Τα μωρά του Αυγούστου ψηλώνουν περισσότερο (και άλλα πλεονεκτήματά τους)

Τα μωρά του Αυγούστου ψηλώνουν περισσότερο (και άλλα πλεονεκτήματά τους)

Σε τι υπερέχουν τα παιδιά που γεννήθηκαν τον τελευταίο μήνα του καλοκαιριού;

Ο μήνας που γεννιέται ένα παιδί επηρεάζει άμεσα ή έμμεσα την εξέλιξή του, σύμφωνα με τις τελευταίες μελέτες. Τι να περιμένετε λοιπόν από το νεογέννητο μικρό σας, αν έχει γενέθλια τον Αύγουστο;

Τα μωρά του Αυγούστου είναι πιο μεγαλόσωμα. Γενικά, τα μωρά που γεννιούνται τους καλοκαιρινούς μήνες έχουν μεγαλύτερο βάρος και εξελίσσονται σε πιο ψηλούς ενήλικες, σύμφωνα με μια βρετανική μελέτη που έγινε σε 450.000 άντρες και γυναίκες. Πιθανόν γιατί οι μαμάδες τους, τους τελευταίους μήνες της εγκυμοσύνης, έχουν υψηλότερα επίπεδα βιταμίνης D.

Κινδυνεύουν λιγότερο από τη διπολική διαταραχή. Τα μωρά του Αυγούστου και του Σεπτεμβρίου διατρέχουν το χαμηλότερο κίνδυνο διπολικής διαταραχής, ενώ εκείνα του Ιανουαρίου τον υψηλότερο, σύμφωνα με την ανάλυση στοιχείων που αφορούν 29 εκατομμύρια ανθρώπους. Οι ερευνητές δεν γνωρίζουν ακόμα το γιατί, υποθέτουν όμως ότι η αιτία σχετίζεται με εποχιακούς παράγοντες όπως η διατροφή και η αυξημένη ηλιοφάνεια του καλοκαιριού.

Δείτε Επίσης

Νιώθουν πιο τυχερά στη ζωή τους. Σύμφωνα με μια μελέτη του 2005, οι άνθρωποι που έχουν γενέθλια τον Αύγουστο νιώθουν γενικά πιο τυχεροί από τα χειμωνιάτικα μωρά. Για την ακρίβεια, το 47,9%% των ανθρώπων που γεννήθηκαν μεταξύ Μαρτίου και Αυγούστου θεωρούν τον εαυτό τους γενικά «τυχερό», ποσοστό που στους γεννηθέντες μεταξύ Σεπτεμβρίου και Φεβρουαρίου πέφτει στο 44,9%. Περαιτέρω έρευνες έχουν δείξει ότι όσοι αισθάνονται «τυχεροί» κινδυνεύουν λιγότερο από άγχος και είναι πιο εξωστρεφείς.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top