Now Reading
Τα μωρά του φθινοπώρου γίνονται καλύτεροι αθλητές

Τα μωρά του φθινοπώρου γίνονται καλύτεροι αθλητές

Τι λένε οι νέες έρευνες και πού αποδίδουν τις υψηλότερες αθλητικές επιδόσεις των παιδιών που γεννιούνται Σεπτέμβριο, Οκτώβριο ή Νοέμβριο.

Αν ονειρεύεστε για το παιδί σας μια καριέρα στον αθλητισμό και έχει γεννηθεί φθινόπωρο, σας έχουμε καλά νέα: Σύμφωνα με έρευνες, τα μωρά αυτής της εποχής είναι πιθανότερο να εξελιχθούν σε αστέρες των γηπέδων.

«Από τα παιδιά που γεννιούνται στο βόρειο ημισφαίριο, εκείνα του φθινοπώρου έχουν ελαφρώς μεγαλύτερη οστική και μυϊκή μάζα», σχολίασε σχετικά ο Dr. Gavin Sandercock, από το Κέντρο της Επιστήμης των Αθλημάτων και της Άσκησης στο Πανεπιστήμιο Έσεξ. «Στην αρχή της ζωής τους έχουν περισσότερους μυς, γίνονται δραστήρια από πρώιμη ηλικία και ασχολούνται από νωρίς με τον αθλητισμό. Μπαίνουν σε ένα θετικό κύκλο».

Συγκεκριμένα, όπως ανακάλυψε ο Sandercock, τα μωρά που γεννιούνται το Σεπτέμβριο, τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο είναι πιο χαρισμάτικα στα αθλήματα από τα συνομήλικά τους παιδιά που γεννιούνται στη διάρκεια του υπόλοιπου χρόνου, ιδιαίτερα τον Απρίλιο και τον Ιούνιο.

Οι ερευνητές για να καταλήξουν στο παραπάνω συμπέρασμα αξιολόγησαν 8.550 παιδιά 10-16 ετών και παρατήρησαν ότι ο μήνας των γενεθλίων τους συνδέεται με τις αθλητικές ικανότητές τους χάρη σε διαφορές στην καρδιοαναπνευστική κατάσταση, τη μυϊκή δύναμη και την ταχύτητα. Ιδιαίτερα τα μωρά του Νοεμβρίου έχουν 10-15% καλύτερες επιδόσεις στο τρέξιμο, το άλμα και τη δύναμη.

Δείτε Επίσης

Γιατί συμβαίνει αυτό; Ίσως επειδή, όπως έχουν δείξει παλαιότερες έρευνες, τα μωρά του φθινοπώρου περνούν  όλο το καλοκαίρι στη μήτρα προσλαμβάνοντας υψηλότερες ποσότητες βιταμίνης D.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top