Now Reading
Τα φρούτα που γίνονται σύμμαχοί σου στη δίαιτα

Τα φρούτα που γίνονται σύμμαχοί σου στη δίαιτα

Και δεν θα απορείς όταν βλέπεις τη ζυγαριά.

Από την Αλεξάνδρα Παπαδάκη

«Αυτή τη βδομάδα θα φάω μόνο φρούτα» μου είπε μια καλή μου φίλη που ξέρω ότι προσπαθεί πολύ να χάσει κιλά.

Μόνο φρούτα; Καταρχάς πώς θα ζήσεις; Και οκ, πες ότι επιβιώνεις, ότι έχεις δει τον εαυτό σου μάχιμο στρατιώτη στο πεδίο της δίαιτας.

Αλήθεια τώρα πιστεύεις ότι έτσι θα χάσεις βάρος; Εγώ νομίζω ότι στις δύο μέρες θα εξαντληθείς, θα επιβαρύνεις την υγεία σου, και μετά θα πέσεις με τα μούτρα στο φαγητό. Μπορεί δηλαδή αντί να χάσεις, να πάρεις κιόλας.

Γενικότερα, υπάρχει μια παρανόηση και αρκετοί αστικοί μύθοι στο θέμα των φρούτων και τη σχέση τους με το αδυνάτισμα. Δεν τρώω μπανάνα, λέει η άλλη, γιατί παχαίνει. Πες το μου αυτό.

Φυσικά και η διατροφή σου θα πρέπει να περιλαμβάνει φρούτα σε καθημερινή βάση. Δεν είναι όμως όλα σύμμαχοί μας στο αδυνάτισμα. Όπως ούτε η μεγάλη ποσότητα είναι σύμμαχος (βλέπε, Έφαγα μόνο ένα φρούτο. Τι φρούτο; Ένα καρπούζι!).

Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν και ορισμένα φρούτα που πρέπει να προτιμάμε όταν έχουμε μπει σε πρόγραμμα σωστής διατροφής και απώλειας βάρους, όπως:

Οι φράουλες, τα αχλάδια, τα μήλα, τα μούρα, τα αποξηραμένα δαμάσκηνα,

Δείτε Επίσης

και εν συνεχεία τα:

Αβοκάντο, γκρέιπφρουτ, πεπόνια, πορτοκάλια αλλά και οι μπανάνες.

Εγώ πάντως αυτή τη στιγμή έχω στο ψυγείο βερύκοκα και ροδάκινα, χθες τα πήρα. Και διαβάζω ότι δεν αδυνατίζουν. Είναι όμως τόσο νόστιμα, και εκεί που θα μασουλούσα ένα πακέτο πατατάκια, ε, ένα δροσερό ροδάκινο νομίζω ότι είναι καλύτερη επιλογή. Θα ζυγιστώ και θα σου πω.

Πηγή: AllYou.gr

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top