Now Reading
Το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης έρχεται στον ΙΑΝΟ!

Το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης έρχεται στον ΙΑΝΟ!

Σήμερα (Τρίτη 16/10) οι εκδόσεις Μέλισσα και ο IANOS οργανώνουν συζήτηση με έμπνευση τη νέα παιδική σειρά βιβλίων του Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης (ΜοΜΑ).

Την Τρίτη 16/10, στις 18.00, οι εκδόσεις Μέλισσα και ο IANOS οργανώνουν συζήτηση με έμπνευση τη νέα παιδική σειρά βιβλίων του Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης (ΜοΜΑ), για το πώς ένα βιβλίο μπορεί να αποτελέσει τη γέφυρα συνάντησης ανάμεσα στα παιδιά και τις τέχνες.

Επιστήμονες, εκπαιδευτικοί, συγγραφείς και άνθρωποι από το χώρο του βιβλίου και του πολιτισμού θα συζητήσουν τη δυναμική της σύνδεσης του παιδικού βιβλίου με τις τέχνες και πώς αυτή η σχέση συμβάλλει στην πνευματική ανάπτυξη του παιδικού και νεανικού κοινού.

Θα συμμετέχουν οι:

-Christopher Hudson, διευθ. των εκδόσεων του Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης – ΜοΜΑ,

-Τάκης Μαυρωτάς, διευθ. εικαστικού προγράμματος του Ιδρύματος Β. & Μ. Θεοχαράκη,

-Αγγελική Γιαννικοπούλου, καθ. Τ.Ε.Α.Π.Η. του Πανεπιστημίου Αθηνών,

-Ίρις Κρητικού, ιστορικός & κριτικός Τέχνης-πρόεδρος του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης (Μ.Ε.Π.Τ.),

-Τόνια Αράχωβα, βιβλιοθηκονόμος-μέλος του Δ. Σ. της Διεθνούς Ένωσης Βιβλιοθηκών (IFLA),

-Νίκος Βατόπουλος, δημοσιογράφος-συγγραφέας.

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο εκπαιδευτικός-συγγραφέας παιδικών βιβλίων Βαγγέλης Ηλιόπουλος. Θα παρέμβει ο αρχαιολόγος-συγγραφέας Χρήστος Μπουλώτης.

Δείτε Επίσης

Η εκδήλωση γίνεται στο πλαίσιο μιας σειράς πολιτιστικών δράσεων, με επίκεντρο το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης – ΜοΜΑ σε συνεργασία με τον εκδοτικό οίκο «Μέλισσα», ο οποίος διατηρεί την αποκλειστικότητα της έκδοσης των βιβλίων του στην Ελλάδα.

Παιδικά βιβλία του ΜοΜΑ που κυκλοφορούν στα ελληνικά: «Ο μικρός Φρανκ αρχιτέκτονας», «Η μικρή Σάρλοτ σκηνοθέτις», «Ο κήπος του Ματίς», «Το μήλο του Μαγκρίτ», «Τι είδε ο Ντεγκά» και προσεχώς «Γιαγιόι Κουσάμα: Από εδώ μέχρι το άπειρο» (κεντρική φωτό, από την εικονογράφηση).

Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση εδώ.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top