Now Reading
Το childit.gr προτείνει παιδικά βιβλία για την επιστροφή στο σχολείο

Το childit.gr προτείνει παιδικά βιβλία για την επιστροφή στο σχολείο

Τα σχολεία έχουν ήδη ξεκινήσει και σας προτείνουμε βιβλία που θα διασκεδάσουν τους μικρούς μαθητές.

Επιμέλεια-επιλογή: Αγγελική Λάλου

«Το σχολείο πάει σχολείο»

Συγγραφέας: Αdam Rex

Εικονογράφηση: Christian Robinson

Απόδοση-μετάφραση: Αντώνης Παπαθεοδούλου

Εκδόσεις: Παπαδόπουλος, 2017

Ένα πρωτότυπο βιβλίο που έχει ως ήρωά του το σχολείο! Το ίδιο το κτήριο δηλαδή που ζει τις ετοιμασίες για να υποδεχτεί τα παιδιά για την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Στην αρχή νομίζει ότι είναι το σπίτι του επιστάτη, του ανθρώπου που φροντίζει τις εργασίες, αλλά στη συνέχεια μαθαίνει πώς λέγεται και ότι δεν θα είναι σπίτι για έναν άνθρωπο ή για μια οικογένεια, αλλά ότι στους χώρους του θα φιλοξενεί πολλά μικρά ανθρωπάκια και τους δασκάλους τους για τα πρώτα σχολικά χρόνια τους. Γραμμένο με χιούμορ και δοσμένο έξυπνα στην ελληνική πραγματικότητα είναι ένα βιβλίο που θα μας κάνει να ακούσουμε την ιστορία κυριολεκτικά από μέσα!

Σελίδες: 40

Ηλικία: 4+

«Οδός των φίλων: Δε θέλω να πάω σχολείο»

Συγγραφέας: Σιλβέν Ζαουί

Εικονογράφηση: Ανελόρ Παρό

Μετάφραση: Κωνσταντίνα Αρμενιάκου

Εκδόσεις: Μεταίχμιο, 2017

Μια παρέα φίλων που μένουν όλοι στην ίδια πολυκατοικία και βρίσκονται στην αυλή του κτηρίου για να παίζουν ετοιμάζονται σιγά σιγά για το άνοιγμα του σχολείου. Ένας φίλος τους όμως μια μέρα πριν αρχίσει η νέα χρονιά παρουσιάζει κοιλόπονο και δηλώνει άρρωστος. Τότε, τα υπόλοιπα παιδιά αναλαμβάνουν δράση και απαριθμούν όλα τα ωραία που υπάρχουν στο σχολείο – κι η ανάρρωση γίνεται πολύ γρήγορα. Τελικά η επιστροφή στα θρανία μπορεί να μην είναι τόσο άσχημη!

Σελίδες: 32

Ηλικία: 6+

«Το μυστήριο του σχολείου»

Συγγραφέας: Μάρτιν Βίντμαρκ

Εικονογράφηση: Έλενα Βίλις

Μετάφραση: Στεφανία Φέρρο

Εκδόσεις: Κέδρος, 2017

Ήρωες του βιβλίου, ο Μαξ και  η Μάγια. Φίλοι και συμμαθητές, τους αρέσει να αναλαμβάνουν δύσκολες υποθέσεις, να εξερευνούν μυστήρια και να λύνουν προβλήματα. Τι σχέση έχουν με το σχολείο τους τα πλαστά χαρτονομίσματα που έχουν γεμίσει την πόλη; Ίσως ο ένοχος να βρίσκεται ανάμεσά τους. Οι δύο μικροί ακούραστοι φίλοι θα βρουν σίγουρα τη λύση. Έξυπνο, καλογραμμένο, με χιούμορ, μια περιπέτεια που θα ενθουσιάσει τους αναγνώστες της.

Σελίδες: 88

Ηλικία: 9+

«Η Ούρσουλα πάει σχολείο»

Συγγραφέας-εικονογράφηση: Κρις Ρίντελ

Μετάφραση: Φίλιππος Μανδηλαράς

Εκδόσεις: Πατάκη, 2017

Η Ούρσουλα είναι ένα ξεχωριστό κορίτσι του οποίου οι γονείς είναι εξερευνητές. Από αυτούς έχει κληρονομήσει την αγάπη της για τα μυστήρια. Καλύτερός της φίλος είναι ένα τριχωτό πλάσμα που οι γονείς της βρήκαν σε ένα ταξίδι τους στη Νορβηγία. Μια μέρα κάνει και μια καινούργια φίλη και αποφασίζει να πάει στο ίδιο σχολείο με εκείνη. Όμως το σχολείο μοιάζει να είναι στοιχειωμένο. Αυτό είναι σίγουρα ένα μυστήριο που θα θέλει να εξιχνιάσει! Μια υπέροχη ιστορία, γραμμένη με φαντασία, χιούμορ και ευαισθησία. Θα τη λατρέψετε!

Σελίδες: 178

Ηλικία: 14+

«Δεν πάω σχολείο»

Συγγραφέας: Μαριλίτα Χατζημποντόζη

Εικονογράφηση: Γιώργος Σγουρός

Εκδόσεις: Ψυχογιός, 2016

Ακόμα και τα μικρά λιονταράκια δεν θέλουν καμιά φορά να πάνε σχολείο. Όπως ο Λέανδρος, που σκαρφίζεται ό,τι μπορείτε να φανταστείτε προκειμένου να μείνει σπίτι και να μη βρεθεί στην τάξη του. Όμως μια μέρα συμβαίνει κάτι που τον κάνει να αλλάξει γνώμη για πάντα… κι από τότε δεν χάνει ούτε μια ώρα μάθημα! Αν κι εσείς ψάχνετε αφορμή για να το σκάσετε… αυτό το βιβλίο θα σας κάνει να δείτε το σχολείο αλλιώς! Μια ιστορία που θα βοηθήσει τα πρωτάκια αλλά και όσα παιδιά δυσκολεύονται ακόμα να συνηθίσουν το νέο τους περιβάλλον.

Σελίδες: 48

Ηλικία: 4+

«Το Γκουντούν πάει σχολείο»

Δείτε Επίσης

Συγγραφέας: Ευγένιος Τριβιζάς

Εικονογράφηση: Βαγγέλης Ελευθερίου

Εκδόσεις: Πατάκης, 2015

Το αξιολάτρευτο πλασματάκι Γκουντούν ζει άλλη μία περιπέτεια με τη φίλη του τη Χαρά. Αυτή τη φορά το σχολείο γίνεται ο χώρος όπου θα εκτυλιχθεί αυτή η υπέροχη ιστορία. Άλλο ένα παραμύθι του μάγου της φαντασίας Ευγένιου Τριβιζά, που οι αναγνώστες δεν θα θέλουν να αφήσουν από τα μικρά τους χεράκια.

Σελίδες: 72

Ηλικία: 5+

«Το σχολείο φοβάται τον Νικόλα – οι φόβοι των μικρών από την ανάποδη»

Συγγραφέας: Αντώνης Παπαθεοδούλου

Εικονογράφηση: Γιώργος Σγουρός

Εκδόσεις: Μίνωας, 2015

Με πρόλογο από την ψυχολόγο-ψυχοθεραπεύτρια Φιλιώ Τσουκαλά και τον πάντα έξυπνο λόγο του Αντώνη Παπαθεοδούλου, αυτό το βιβλίο θα βοηθήσει τους μικρούς μας ήρωες αλλά και τους γονείς τους να προετοιμαστούν για την πρώτη περίοδο του σχολείου. Ακόμα κι αν δεν ανήκετε σε αυτούς που «φοβούνται», εξακολουθεί να είναι μια πολύ όμορφη ιστορία!

Σελίδες: 36

Ηλικία: 5+

«Τι κάνουν τα πρωτάκια»

Συγγραφέας: Αντιόπη Φραντζή

Εικονογράφηση: Νίκος Γιαννόπουλος

Εκδόσεις: Μεταίχμιο, 2017

Ανήκει στη σειρά «Μαθητικά κατορθώματα» κι είναι ένα βιβλίο οδηγός, που θα φανεί εξαιρετικά χρήσιμος για τα πρωτάκια αλλά και τους γονείς τους. Δοσμένος σαν μια περιπέτεια –όπως άλλωστε θα πρέπει να είναι και όλα τα σχολικά χρόνια–, πρόκειται για μια ιστορία που παίρνει τα μικρά παιδιά από το χέρι και τα ξεναγεί στα όμορφα πράγματα που θα ανακαλύψουν και μόνα τους σιγά σιγά στην τάξη. Στα συν του βιβλίου και η πολύ όμορφη εικονογράφηση!

Σελίδες: 56

Ηλικία: 5+

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top