10 λόγοι για τους οποίους τα τρίχρονα είναι πιο δύσκολα από τα δίχρονα

Όσοι μιλούν για «τρομερά δυάρια» δεν έχουν ακόμα την εμπειρία της ανατροφής ενός παιδιού τριών χρονών.

1. Στα δύο, μόλις που έχουν αρχίσει να μιλούν. Στα τρία, δεν βάζουν γλώσσα μέσα.

2. Στα δύο, κλαίνε. Στα τρία, έχουν τόσο επικά ξεσπάσματα, που αρχίζουμε να πιστεύουμε ότι έχει μπει ο διάβολος μέσα τους.

3. Στα δύο, τρώνε ό,τι τους σερβίρουμε. Στα τρία, τρώνε μόνο τρία φαγητά (που συνήθως περιέχουν υδατάνθρακες και λιωμένο τυρί).

4. Στα δύο, το μπάνιο διαρκεί δέκα λεπτά και το αποτέλεσμα είναι ένα πεντακάθαρο παιδί. Στα τρία, παίρνει πάνω από μία ώρα και το αποτέλεσμα είναι δεκαπέντε νωπές πετσέτες, μια μαμά μούσκεμα και ένα μπάνιο βομβαρδισμένο με σαπουνάδες.

5. Στα δύο, φορούν την πάνα τους. Στα τρία, έχουν εκπαιδευτεί στην τουαλέτα, οπότε το πρόγραμμα ολόκληρης της οικογένειας περιστρέφεται γύρω από τις επιθυμίες του εντέρου τους.

6. Στα δύο, ένα λούτρινο κουκλάκι είναι αρκετό για να αποσπάσει την προσοχή τους στο σουπερμάρκετ. Στα τρία, θέλουν να κατεβάσουν όλα τα ράφια με τα γλυκίσματα – και τίποτα δεν είναι ικανό να τα κάνει να ξεχαστούν.

7. Στα δύο, φορούν ό,τι τους φορέσουμε. Στα τρία, επιμένουν να διαλέγουν τα ρούχα τους, με αποτέλεσμα συχνά να μοιάζουν με τον τρελό του χωριού.

8. Στα δύο, δεν θέλουν να λερώνονται. Στα τρία, κυλιούνται στις λάσπες σαν τα γουρουνάκια.

9. Στα δύο, μας αφήνουν να κάνουμε κάποια πράγματα για αυτά –για παράδειγμα να τα ταΐσουμε– με αποτέλεσμα να εξοικονομούμε χρόνο. Στα τρία, θέλουν να τα κάνουν όλα μόνα τους, ξοδεύοντας όλη την ημέρα σε ένα γεύμα.

10. Στα δύο, μόλις που έχουν αρχίσει να υποψιάζονται τι σημαίνει «χειριστικός». Στα τρία, μας κάνουν ό,τι θέλουν και το ξέρουν.

Share

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΕΜΕΙΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *