10 πλεονεκτήματα του να έχεις τρία παιδιά

Είτε το επιλέξατε είτε σας προέκυψε, αυτή η, συνήθως εξαντλητική, οικογενειακή καθημερινότητα έχει και τις θετικές της πλευρές.

Μπορεί ανέκαθεν να ονειρευόσασταν να αποκτήσετε τρία παιδιά ή να σας προέκυψε – επειδή, για παράδειγμα, στη δεύτερη εγκυμοσύνη σας ανακαλύψατε ότι κυοφορούσατε δίδυμα. Σε κάθε περίπτωση, όσο καταιγιστικό είναι ένα τυπικό 24ωρο με τρία παιδιά στο σπίτι, μια πολυμελής οικογένεια έχει και τα πλεονεκτήματά της:

1. Δεν αισθάνονται ποτέ μοναξιά. Ακόμα και όταν π.χ. το ένα λείπει στο φροντιστήριο ή στην προπόνηση, συνήθως υπάρχουν τουλάχιστον δύο παιδιά στο σπίτι να κρατούν το ένα παρέα στο άλλο.

2. Όταν τα δύο αδέρφια τσακωθούν μεταξύ τους, μπορούν να καταφύγουν στο τρίτο. Βρίσκουν πάντα ένα «σύμμαχο» και έναν υποψήφιο διαιτητή.

3. Μοιράζονται τα ρούχα τους. Οι γονείς τριών παιδιών πάντα κάνουν απόσβεση των χρημάτων που έχουν διαθέσει σε παιδικά ρούχα, ιδιαίτερα αν επενδύουν σε ουδέτερα, unisex χρώματα!

4. Σας δίνουν το άλλοθι να απορρίψετε οποιαδήποτε πρόταση δεν σας δελεάζει. «Συγγνώμη, αλλά δεν μπορούμε να έρθουμε στο πάρτι της εταιρείας/στο reunion των παλιών συμμαθητών/στο τραπέζι της θείας γιατί έχουμε τρία μικρά παιδιά».

5. Κάθε μέρα, όλο και κάποιο από τα τρία παιδιά θα φέρεται χαριτωμένα. Ακόμα και αν τα άλλα δύο είναι κακοδιάθετα ή έχουν τα νεύρα τους, σίγουρα θα υπάρχει τουλάχιστον ένα που σας κάνει να χαμογελάτε με τα νάζια ή τις ατάκες του.

6. Στα παιχνίδια ρόλων έχουν έναν ηθοποιό… για κάθε ρόλο. Έτσι, μπορούν, για παράδειγμα, να αναβιώσουν οποιαδήποτε σκηνή της αγαπημένης τους ταινίας χωρίς το ένα να χρειαστεί να υποδυθεί και τον πρίγκιπα και τον δράκο!

7. Τα άλλα παιδιά δεν τα βάζουν μαζί τους. Τα τρία παιδιά συμμαχούν μεταξύ τους απέναντι στους επίδοξους νταήδες π.χ. της παιδικής χαράς.

8. Δεν βαριέστε ποτέ στο σπίτι. Ακόμα και αν αυτό σημαίνει ότι είστε διαρκώς με μία σκούπα στο χέρι…

9. Κανένας δεν τολμάει να σας δώσει συμβουλές για γονείς χωρίς να του το ζητήσετε. Από τη στιγμή που καταφέρνετε να κρατήσετε ζωντανά τρία μικρά παιδιά, έχετε αυτομάτως κερδίσει το σεβασμό και τη σιωπή των άλλων γονιών, ακόμα και των πιο παρεμβατικών και αδιάκριτων.

10. Ξέρετε ότι τα παιδιά σας θα απολαμβάνουν άφθονη αγάπη για μια ζωή. Και αν είναι τυχερά, τα αδέρφια τους μπορεί να γίνουν οι καλύτεροί τους φίλοι – ή στη… χειρότερη περίπτωση, οι πιο κοντινοί τους συγγενείς, που τα αγαπούν και τα στηρίζουν άνευ όρων.

Share

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΕΜΕΙΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *