5 λόγοι που τα μωρά του Αυγούστου είναι ξεχωριστά

Αν περιμένετε να γεννήσετε από μέρα σε μέρα, μπορείτε να νιώθετε τυχερή από πολλές απόψεις.

Τόσο οι σωματικές αντοχές όσο και η ψυχική διάθεση μιας γυναίκας σε προχωρημένη εγκυμοσύνη δοκιμάζονται στη διάρκεια του καλοκαιριού, τόσο από τη ζέστη όσο και από το γεγονός πως δεν μπορεί να απολαύσει πολλές από τις χαρές της εποχής, όπως μια δροσιστική βουτιά ή ένα ουζάκι πλάι στη θάλασσα. Ωστόσο, τα καλά νέα είναι ότι σύμφωνα με έρευνες, τα μωρά που γεννιούνται τον Αύγουστο υπερέχουν τουλάχιστον από πέντε διαφορετικές απόψεις. Ποιες είναι αυτές;

1. Γεννιούνται πιο μεγαλόσωμα. Ανεξάρτητα από το σωματότυπο των γονιών, τα μωρά του καλοκαιριού έχουν μεγαλύτερο βάρος κατά τη γέννηση, το οποίο συνοδεύεται από πολλά οφέλη στην υγεία τους, τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα.

2. Γίνονται πιο ψηλοί ενήλικες. Οι ειδικοί υποθέτουν ότι η έκθεση της εγκυμονούσας σε περισσότερη βιταμίνη D στη διάρκεια του καλοκαιριού σχετίζεται με μεγαλύτερο ύψος του παιδιού της.

3. Κινδυνεύουν λιγότερο να αναπτύξουν διπολική διαταραχή. Τόσο τα παιδιά του Αυγούστου όσο και εκείνα του Σεπτεμβρίου διατρέχουν μικρότερο κίνδυνο να παρουσιάσουν διπολική διαταραχή αργότερα στη ζωή τους. Η βιταμίνη D που παίρνουν από την ενδομήτριο ακόμα ζωή τους ίσως παίζει και σε αυτή την περίπτωση κάποιο ρόλο.

4. Αισθάνονται πιο «τυχερά» όταν μεγαλώσουν! Σύμφωνα με μια έρευνα του 2005, όσοι γεννήθηκαν μεταξύ Μαρτίου και Αυγούστου θεωρούν τον εαυτό τους τυχερό σε ποσοστό 47,9%. Το ίδιο ποσοστό πέφτει στο 44,9% σε εκείνους που έχουν γενέθλια το φθινόπωρο ή το χειμώνα.

5. Έχουν γενικά πιο θετική διάθεση. Η λεγόμενη υπερθυμική διάθεση (η θετική στάση ζωής) έχει συνδεθεί με τις ανοιξιάτικες και καλοκαιρινές γέννες, αν και οι επιστήμονες δεν είναι ακόμα σε θέση να εξηγήσουν το γιατί.

Share

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΕΜΕΙΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *