«50 πράγματα που θα ήθελα να ξέρουν οι έφηβοι γιοι μου»

Δύο Αμερικανίδες μπλόγκερ (Grown and Flown), οι Mary Dell Harrington και Lisa Heffernan, στο παρακάτω κείμενο αντιμετωπίζουν με πολύ χιούμορ και ειλικρίνεια την ίσως πιο «δύσκολη» ηλικία των παιδιών τους.

1. Τα κορίτσια έχουν αναπτυγμένη αίσθηση της όσφρησης, αν καταλαβαίνετε τι εννοώ.

2. Είναι δειλία να κρύβετε τα ίχνη σας. Οι αληθινοί άντρες παραδέχονται τα λάθη τους, ζητούν συγγνώμη και προσπαθούν να επανορθώσουν.

3. Μη φωτογραφίζετε τα απόκρυφα σημεία σας. Η εικόνα θα καταλήξει στο Timeline της γιαγιάς σας στο Facebook και πιστέψτε με, αυτό δεν το θέλετε.

4. Δεν είστε ό,τι τρώτε, ό,τι αυτοκίνητο οδηγείτε ή το μέρος όπου ζείτε. Είστε αυτό που είστε. Και αν δεν είστε ικανοποιημένοι, αλλάζοντας διατροφή ή αυτοκίνητο ή σπίτι δεν θα διορθώσετε το πρόβλημα.

5. Το να είστε καθαροί και τρυφεροί είναι σέξι. Το να είστε τύφλα στο μεθύσι είναι αξιολύπητο.

6. Τα ηλεκτρονικά παιχνίδια μπορεί να μη σας κάνουν επιθετικούς, αλλά σίγουρα δεν θα σας κάνουν ούτε καλύτερους γιους, μαθητές ή φίλους. Γι’ αυτό παίξτε με τα με μέτρο.

7. Το junk food είναι για εφήβους, αλλά μετά τα είκοσι χρόνια σας θα ανακαλύψετε ότι το σώμα σας ζητάει αληθινό φαγητό. Δώστε του αυτό που χρειάζεται.

8. Η άσκηση θα σας κάνει χαρούμενους και υγιείς. Κρατήστε τη στη ζωή σας.

9. Η επιλογή συντρόφου είναι η σημαντικότερη απόφαση που θα πάρετε ποτέ. Μην αφήσετε λοιπόν να αποφασίσει μόνο η καρδιά ή μόνο το μυαλό σας.

10. Αν, όταν ψωνίζετε ρούχα, αναρωτιέστε αν ταιριάζει στον τύπο σας ένα συγκεκριμένο στυλ που είναι της μόδας, το πιθανότερο είναι να μη σας ταιριάζει.

11. Μη μαζεύετε χρήματα για ένα κακό κούρεμα. Αργότερα θα το μετανιώσετε.

12. Οι απλές φίλες σας, τα κορίτσια που θα σας πλησιάσουν και θα σας αγαπήσουν χωρίς να κάνουν σεξ μαζί σας, μπορούν να γίνουν κάποιοι από τους σημαντικότερους ανθρώπους της ζωής σας. Φερθείτε τους όμορφα.

13. Ποτέ μην απογοητεύετε τα αδέρφια σας, είναι αναντικατάστατα. Θα αποδειχθούν οι πιο μακροχρόνιοι φίλοι στη ζωή σας και κάποια μέρα, θα είναι οι μοναδικοί που θα θυμάστε από την παιδική ηλικία σας.

14. Όταν έχετε την αόριστη εντύπωση ότι οι γονείς σας θα αποδοκιμάζαμε ό,τι ετοιμάζεστε να κάνετε, σταματήστε για λίγο, απαντήστε από μέσα σας σε όλες τις ερωτήσεις που θα σας έκαναν οι γονείς σας και μετά προχωρήστε ανάλογα, κατά τη δική σας κρίση.

15. Κάντε μια μικρή οικονομική επένδυση σε ένα καλό σαμπουάν. Και ένα αποσμητικό.

16. Κρατήστε στην ντουλάπα σας δύο καλοσιδερωμένα λευκά μπλουζάκια. Ποτέ δεν ξέρετε πότε θα σκάσει μια συνέντευξη για δουλειά ή μια πρόσκληση για το πατρικό της φιλενάδας σας.

17. Φροντίστε να έχετε πολλά εσώρουχα, για να αποφεύγετε τις μπουγάδες της τελευταίας στιγμής.

18. Αν κάνετε σεξ με ένα κορίτσι, επικοινωνήστε μαζί της το επόμενο πρωί, ακόμα και αν δεν σκοπεύετε να το συνεχίσετε. Και αν σας περνάει από το μυαλό η σκέψη να κάνετε πως δεν την ξέρετε, σκεφτείτε το επικριτικό βλέμμα της μαμάς σας.

19. Κάντε δώρα στη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, στα γενέθλια και σε άλλες ξεχωριστές περιστάσεις. Μικροπράγματα αγορασμένα με αγάπη δείχνουν σε μια γυναίκα ότι τη σκέφτεστε. Αν όμως εκείνη υπονοήσει έστω ότι απογοητεύτηκε που δεν ξοδέψατε περισσότερα χρήματα, αφήστε τη.

20. Όταν σας δοθεί η ευκαιρία, γίνετε το είδος του εργοδότη, του δασκάλου, του πατέρα ή του φίλου που είχατε, ή που θα θέλατε να είχατε.

21. Μην αφήνετε στη μέση ό,τι αρχίζετε. Αυτός ο κανόνας αφορά και τις οδοντόκρεμες και τα ακριβά ορεκτικά και τις υποσχέσεις που δίνετε στους άλλους και στον εαυτό σας.

22. Από μόνη της η τεχνολογία δεν θα σας κάνει ευτυχισμένους. Οι άνθρωποι με τους οποίους σας φέρνει σε επαφή είναι αυτοί που θα σας κάνουν ευτυχισμένους. Μην μπερδεύετε αυτά τα δύο.

23. Όταν μια γυναίκα προσπαθεί να σας αλλάξει, φύγετε τρέχοντας. Εκτός αν προσπαθεί να βελτιώσει την προσωπική υγιεινή, τη διατροφή ή τις συνήθειές σας στην άσκηση. Τότε, ακούστε τη.

24. Οι τρόποι σας λένε πολλά για εσάς και για την ανατροφή που σας δώσαμε. Μη μας εκθέσετε.

25. Η ζωή θα σας απογοητεύσει. Οι άλλοι θα σας απογοητεύσουν. Ο εαυτός σας θα σας απογοητεύσει. Γι’ αυτό έχετε γονείς, για να σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε αυτές τις απογοητεύσεις.

26. Το piercing στους άντρες θα βγει εκτός μόδας, αν δεν είναι ήδη ξεπερασμένο. Μην κοροϊδεύετε τον εαυτό σας πιστεύοντας το αντίθετο.

27. Η ασπιρίνη, το νερό και ο καφές λύνουν πολλά προβλήματα. Είτε σε συνδυασμό είτε το καθένα ξεχωριστά.

28. Όταν ψωνίζετε ρούχα με μια γυναίκα, μην της λέτε ότι της πηγαίνουν όλα, κλονίζετε την αξιοπιστία σας. Μην της λέτε ότι κάτι δεν της πηγαίνει καθόλου, κλονίζετε τη σχέση σας μαζί της. Όταν όμως κάτι της πηγαίνει, να της το πείτε, λίγες γυναίκες βαριούνται να ακούνε αυτό το κομπλιμέντο.

29. Αν οι φίλοι σας είναι βλάκες, δεν θα αργήσετε να τους μοιάσετε. Διαλέξτε τους με προσοχή.

30. Να είστε καλοί με τους γονείς σας. Θα αργήσει η ημέρα που θα είστε σε θέση να πληρώσετε μόνοι σας τις διακοπές σας.

31. Απαντήστε άμεσα στα μηνύματα που σας στέλνει η μαμά, τουλάχιστον για όσο καιρό θέλετε να συνεχίσει να σας πληρώνει το λογαριασμό του κινητού.

32. Στα παπούτσια, η ποιότητα πάντα είναι πιο σημαντική από την ποσότητα.

33. Οι οδοντόβουρτσες δεν κρατούν για πάντα.

34. Ποτέ μη χρησιμοποιήσετε το σωματότυπό σας για να τρομοκρατήσετε κάποιον, είτε άντρα είτε γυναίκα, εκτός αν είναι ανταγωνιστές σας σε ένα άθλημα. Διαφορετικά, θα σας στείλουμε πίσω στη σπηλιά όπου ανήκετε.

35. Τα ναρκωτικά θα σας κάνουν να χαζέψετε, να σπαταλήσετε τα χρήματά σας, θα σας φέρουν σε επαφή με ανθρώπους που δεν θέλετε να ξέρετε, θα σας δημιουργήσουν προβλήματα με το νόμο και μπορεί να γίνουν μια συνήθεια που θα δυσκολευτείτε να κόψετε. Γίναμε σαφείς;

36. Χαμογελάστε στις φωτογραφίες, δείξτε την καλύτερη πλευρά του εαυτού σας. Ποτέ δεν ξέρετε πού θα καταλήξει μια φωτογραφία.

37. Αν αποκτήσετε ένα εξάνθημα ή ένα έγκαυμα ή ένα τραύμα, φωτογραφίστε το με το κινητό σας και στείλτε το στη μαμά. Παραδίδουμε διαγνώσεις ακόμα και μέσω διαδικτύου.

38. Κάθε φορά που θα επιστρέφετε στο πατρικό σας για να απολαύσετε σπιτικό φαγητό, μπουγάδα και το παιδικό κρεβάτι σας, φέρτε μαζί σας τον καλό εαυτό σας. Αυτά τα πράγματα δεν είναι καθόλου δεδομένα.

39. Δεν είναι κακή ιδέα να τηλεφωνείτε πού και πού στους γονείς σας ακόμα και όταν δεν υπάρχει κάποιος πολύ σημαντικός λόγος.

40. Αν μοιράζεστε μόνο τα καλά και πάντα κρύβετε τα κακά, κανένας δεν θα σας γνωρίσει πραγματικά.

41. Μη βγάζετε ποτέ από μόνοι σας συμπεράσματα για το πόσο πλούσιος, υγιής ή ευτυχισμένος είναι κάποιος. Πολύ συχνά κάνουμε λάθος.

42. Κατεβάστε πάντα το καπάκι της τουαλέτας. Χωρίς να ρωτάτε γιατί.

43. Ακόμα και αν το κορίτσι ή η γυναίκα σας είναι και ο καλύτερός σας φίλος, πράγμα που ελπίζουμε ειλικρινά, στη συγκατοίκησή σας μαζί της μην την αντιμετωπίζετε σαν να ζείτε με τους κολλητούς σας.

44. Τα γραπτά μένουν στο Ίντερνετ. Είναι κάτι που πρέπει να θυμάστε κάθε φορά που πλησιάζετε το πληκτρολόγιο.

45. Αν πιστεύετε ότι είστε έτοιμοι να κάνετε παιδιά αλλά δεν είστε ακόμα σίγουροι, πάρτε ένα σκύλο.

46. Κανένας δεν είναι ποτέ απόλυτα έτοιμος να γίνει γονιός, πάντα πρέπει να κάνει την υπέρβαση.

47. Το ιδανικό είναι να αποκτήσετε παιδιά σε απόσταση το πολύ 20 χιλιομέτρων από τους κοντινότερους παππούδες. Τα απρόοπτα στην οικογενειακή ζωή είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση.

48. Τα δώρα δεν περνούν ποτέ απαρατήρητα. Ποτέ λοιπόν μην ανταποκριθείτε σε μια πρόσκληση για δείπνο ή για φιλοξενία χωρίς να κάνετε τουλάχιστον μία μικρή χειρονομία ευγνωμοσύνης.

49. Σύντομα θα είστε σε θέση να βοηθήσετε τους μικρότερούς σας. Κάντε το χωρίς δεύτερη σκέψη και χωρίς φειδώ.

50. Κάποιες μαμάδες λαχταρούν να αποκτήσουν κόρες. Περνούν δεκαετίες θλίψης για τα κορίτσια που δεν απόκτησαν ποτέ. Χάρη σε εσάς, εμείς δεν ανήκουμε σε αυτή την κατηγορία.

Share

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΕΜΕΙΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *