6 τρόποι για να τρώει πάντα καλό πρωινό

Πώς θα σιγουρευτείτε ότι ξεκινάει υγιεινά την ημέρα του

Κείμενο:

Σίγουρα έχετε ακούσει πολλές φορές ότι το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας. Το λένε ειδικοί, διατροφολόγοι, επιστήμονες και σίγουρα σας το έλεγε η μαμά σας. Και τώρα το λέτε κι εσείς στα παιδιά σας.

Και δεν το λέτε τυχαία. Έχετε την επιστήμη με το μέρος σας, αφού πολλές έρευνες έχουν αποδείξει την σημασία του πρωινού, όπως αυτή του Πανεπιστημίου του Κάρντιφ που έγινε to 2015 μεταξύ 5.000 παιδιών ηλικίας 9 με 11 ετών, και έδειξε ότι όσα έτρωγαν ένα πλούσιο πρωινό είχαν καλύτερες επιδόσεις στο σχολείο.

Το πρόβλημα είναι ότι στους ρυθμούς που ζούμε σήμερα την καθημερινότητά μας, παιδιά αλλά και γονείς, πολλές φορές δεν βρίσκουμε χρόνο για να ξεκινήσουμε σωστά την ημέρα μας με ένα υγιεινό και ισορροπημένο πρωινό.

Πώς θα καταφέρετε να τρώει όχι μόνο το παιδί αλλά όλη η οικογένεια ένα καλό πρωινό:

– αν δεν τρώτε μαζί πρωινό μέχρι τώρα, ξεκινήστε σιγά σιγά και σταδιακά αυξήστε όσο γίνεται το χρόνο που αφιερώνετε στο ξεκίνημα της ημέρας.
– δώστε το καλό παράδειγμα και δείξτε πρώτα εσείς ότι δίνετε αξία στο πρωινό
– αποφύγετε τα σνακ λίγο πριν τον ύπνο, αφού μπορεί να μειώσει την όρεξη για ένα καλό πρωινό
– προσπαθήστε να ετοιμάζετε ό,τι μπορείτε από την προηγούμενη μέρα, π.χ. να είναι έτοιμο το τραπέζι και ό,τι φαγητό γίνεται
– βάλτε το ξυπνητήρι σας 10 με 15 λεπτά νωρίτερα για να έχετε χρόνο να ετοιμάσετε και να φάτε πρωινό
– φροντίστε να είστε όλοι ντυμένοι και έτοιμοι για δουλειά-σχολείο, για να καθίσετε για πρωινό χωρίς περιττό άγχος και πίεση και θα μπορέσετε να περάσετε μερικές στιγμές ως οικογένεια για να ξεκινήσει καλά η ημέρα σας.

Share

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΕΜΕΙΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *