8 περιπτώσεις στις οποίες ένας μάρσιππος μπορεί να αποδειχθεί σωτήριος

Ιδιαίτερα αν έχετε παραπάνω από ένα παιδιά, υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους αξίζει να δοκιμάσετε αυτόν τον τρόπο μεταφοράς του μωρού σας.

Ένας μάρσιππος όχι μόνο λύνει, κυριολεκτικά, τα χέρια της μαμάς, αλλά προσφέρει πολλά ακόμα οφέλη, για όλα τα μέλη της οικογένειας. Ακολουθούν 8 περιπτώσεις στις οποίες μπορεί να σώσει την κατάσταση.

1. Όταν ετοιμάζετε ένα γεύμα χωρίς μαγείρεμα. Δεν σας συμβουλεύουμε φυσικά να στέκεστε πάνω από ένα τηγάνι που τσιτσιρίζει με το μωρό σας στην αγκαλιά, αλλά μπορείτε άνετα, ενώ φοράτε το μωρό σας στο μάρσιππο, να ετοιμάσετε μια σαλάτα ή κάποιο άλλο φαγητό που δεν προϋποθέτει τη χρήση της κουζίνας ή άλλων επικίνδυνων συσκευών και εργαλείων.

2. Όταν προσπαθείτε να διατηρήσετε τη ρουτίνα του μεγαλύτερου παιδιού σας. Αν έχετε ήδη ένα νήπιο, για να το βοηθήσετε να προσαρμοστεί στη νέα καθημερινότητα με το μωρό είναι σημαντικό να συνεχίσετε να ακολουθείτε τη ρουτίνα του, η οποία εμπνέει στο νήπιο ασφάλεια. Σε αυτό θα σας βοηθήσει η χρήση του μάρσιππου, ώστε να μπορείτε να έχετε μαζί σας το μωρό ενώ π.χ. αλλάζετε ή ταΐζετε το μεγαλύτερο παιδί.

3. Όταν καθαρίζετε το σπίτι. Μπορείτε ακόμα και να βάλετε σκούπα, ενώ το μωρό σας αποκοιμιέται στο μάρσιππο νανουρισμένο από το «λευκό θόρυβο» της συσκευής.

4. Όταν προσπαθείτε να ηρεμήσετε το μωρό σας. Αν δεν πεινάει, δεν θέλει άλλαγμα και δεν νυστάζει, το πιθανότερο είναι απλώς να έχει ανάγκη την αγκαλιά σας. Μέσα στο μάρσιππο, θα σας νιώθει διαρκώς κοντά του: η σωματική επαφή είναι το καλύτερο καταπραϋντικό για ένα νεογέννητο, αλλά και για ένα μωρό μεγαλύτερης ηλικίας.

5. Όταν θέλετε να θηλάσετε σε δημόσιο χώρο. Κάποιοι μάρσιπποι είναι ειδικά σχεδιασμένοι ώστε να διευκολύνουν το θηλασμό ενώ ταυτόχρονα προστατεύουν από τα αδιάκριτα βλέμματα.

6. Όταν θέλετε να πάτε το μεγαλύτερο παιδί σας στην παιδική χαρά. Ποιο παιδί θέλει να μείνει κλεισμένο στο σπίτι, ειδικά τώρα το καλοκαίρι; Τις ώρες που ο σύντροφός σας απουσιάζει, ο μάρσιππος αποτελεί μια πρακτική λύση για να βγάλετε και τα δύο παιδιά σας βόλτα – το μικρότερο στο μάρσιππο, το μεγαλύτερο από το χέρι.

7. Όταν μετακινείστε με συγκοινωνίες. Τα μαζικά μέσα μεταφοράς δεν είναι πάντα φιλικά προς το καρότσι. Ακόμα και στο μετρό, όλο και κάποιος ανελκυστήρας βγαίνει, περιστασιακά, εκτός λειτουργίας. Γι’ αυτό, η πιο ευέλικτη λύση είναι να μεταφέρετε το μωρό σας στο μάρσιππο.

8. Όταν θέλετε να βγείτε για περπάτημα. Από τη στιγμή που θα βρείτε ένα μάρσιππο που βολεύει και εσάς και το μωρό σας, μπορείτε να διανύσετε ακόμα και χιλιόμετρα, ώστε αφενός να χάσετε τα κιλά της εγκυμοσύνης, αφετέρου να βελτιώσετε την ψυχική σας διάθεση μέσα από την άσκηση.

Share

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΕΜΕΙΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *